«Δέντρο μου Δεντράκι μου, Όμορφο Ημερολογιάκι μου»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ΚΕΑΝ, σε συνεργασία με την εταιρεία TetraPak και το Υπουργείο Παιδείας, διοργάνωσε οικολογικό διαγωνισμό σε σχολεία της Κύπρου μέσα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η ΚΕΑΝΙΤΑ Σκέφτεται Πράσινα», που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον και τα δάση.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές από 90 επιλεγμένα δημοτικά σχολεία. Τα παιδιά μέσα στα πλαίσια του διαγωνισμού παρακολούθησαν μία σύντομη εκπαιδευτική ταινία για τον κύκλο ζωής των χάρτινων συσκευασιών Tetra Pak από τη στιγμή της κοπής του δέντρου μέχρι την ανακύκλωσή της,  στη συνέχεια συμμετείχαν σε μια δημιουργική συζήτηση για το θέμα της ταινίας και έπειτα έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η ζωή ενός δέντρου μέσα από τις τέσσερεις εποχές του χρόνου». 

Αφού ολοκληρώθηκε η πιο πάνω διαδικασία, η Επιτροπή Επιλογής ανέδειξε τους εξής νικητές :

•    Αναστασία Κυριάκου – ΚΗ’ Δημοτικό Κάτω Πολεμιδιών  - Λεμεσός
•    Νικόδημος Ευριπίδου - Δημοτικό Σχολείο Ιαματικής
•    Μαρία Παύλου - Δημοτικό Σχολείο «Φώτης Πίττας» Δασάκι Άχνας
•    Μιχάλης Δημητρίου – Ε’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού

Τα τέσσερα νικητήρια σχέδια θα εκτυπωθούν σε ημερολόγιο το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2016. Επίσης οι νικητές με τους συνοδούς τους θα ταξιδέψουν στη Σουηδία, στο εργοστάσιο της TetraPak, για να γνωρίσουν από κοντά τον κύκλο της ζωής του χαρτιού και τις βασικές αρχές του FCS - Forest Stewart Council και της υπεύθυνης δασοκομίας.

Η Brand Manager της ΚΕΑΝΙΤΑ, Μαρία Οδυσσέως, ανέφερε: «Η ενθουσιώδης ανταπόκριση των μαθητών ήταν για μας πολύ σημαντική. Τους ευχαριστούμε όλους ξανά για την ενεργό συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ταυτίζεται με την πράσινη φιλοσοφία της ΚΕΑΝ, η οποία στηρίζεται στην ελαχιστοποίηση της βιομηχανικής της επιβάρυνσης στο περιβάλλον, στην προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και στη μακροχρόνια στήριξη του γεωργικού τομέα της Κύπρου. Ως όμιλος όπως έχουμε πει πολλές φορές θα είμαστε κοντά στα παιδιά και το περιβάλλον και θα προσπαθήσουμε να διεξάγουμε παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον, οι οποίες προσφέρουν εκτός από εκπαίδευση και διασκέδαση στα παιδιά».

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor