«Προγευματίζωμεν» για 3η σχολική χρονιά

Την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής και στελέχη της Carrefour Κύπρου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, "η επίσκεψη είχε ως στόχο την ανάδειξη της πολύτιμης συμβολής της Μητρόπολης, αλλά και της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού στην επιτυχία της πρωτοβουλίας  του «Προγευματίζωμεν», το οποίο αποτελεί μέρος του συνολικού προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Carrefour Κύπρου".

Τόσο ο Υπουργός, όσο και τα στελέχη της εταιρείας υπογράμμισαν το έργο των δεκάδων εθελοντών που στηρίζουν την κοινωνική δράση, προετοιμάζοντας καθημερινά 2.100 προγεύματα έως τις 7.30 το πρωί, πριν οι περισσότεροι από αυτούς βρεθούν στις εργασίες τους. 

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε στη Λεμεσό πριν από τρία χρόνια, συνεχίστηκε πέρυσι στην Πάφο, ενώ από φέτος προστέθηκε και η πόλη της Λάρνακας. Σήμερα, προσφέρονται προγεύματα σε 3,077 μαθητές σε 88 σχολεία, με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, μέσω του προγράμματος «Προγευματίζωμεν», θα έχουν προσφερθεί συνολικά πάνω από 900.000 προγεύματα. 

Όπως αναφέρεται, το Πρόγραμμα «Προγευματίζωμεν» αποτελεί έναν καθημερινό αγώνα αγάπης και προσφοράς, αλλά και τρανή απόδειξη ότι όπου υπάρχει ανάγκη, υπάρχει ανταπόκριση, ανθρωπιά, υπάρχουν πρωτοβουλίες, θεσμοί αλλά και εταιρείες που κάνουν πράξη την πίστη τους στις ανθρώπινες αξίες.

«Ως ο μεγαλύτερος όμιλος λιανεμπορίου στο νησί, στην Carrefour Κύπρου, οφείλουμε και δεσμευόμαστε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης και να είμαστε πάντα στο πλευρό του Κύπριου καταναλωτή και  της κυπριακής οικογένειας», δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής της Carrefour Κύπρου, Μιχάλης Παναγίδης. 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor