Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Λίνας Έλληνα στην Ιταλία

Σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις βιβλίου της Ιταλίας παρουσιάστηκε το «The Venetian» της επιχειρηματία Λίνας Έλληνα.

Η Κύπρος είχε ξεχωριστή θέση στην έκθεση La Fiera delle Parole στην Πάδοβα, όπου παρουσιάστηκε η ιταλική μετάφραση του βιβλίου της ιδιοκτήτριας του βιολογικού ελαιολάδου Ολέαστρο, Λίνας Έλληνα. Είναι η πρώτη φορά που έργο Κύπριου συγγραφέα παρουσιάζεται στην έκθεση αυτή, μια από τις μεγαλύτερες της Ιταλίας.

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, την παρουσίαση χαιρέτησαν ο πρόξενος της Κύπρου στο Μιλάνο, Ιωάννης Τζήρος - εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας - και ο αντιπρόεδρος της Provincia di Rovigo, Guglielmo Brusco, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της Τουρκικής εισβολής και κατοχής ευρωπαϊκού εδάφους από μια ξένη δύναμη.

Εδάφια από το ιστορικό μυθιστόρημα, που αποτελεί παράλληλα και τουριστικό για γευσιγνωστικό οδηγό της Κύπρου, αλλά και ιστορία αγάπης, διαδραματίστηκαν επί σκηνής και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Παρουσίαση του βιβλίου έγινε επίσης, στο δημαρχείο της Ledinara το προηγούμενο βράδυ. Η ιταλική μετάφραση παρουσιάστηκε πρόσφατα στην ιταλική πρεσβεία στη Λευκωσία, στο Δημαρχείο του Rovigo και στους Χαρουπόμυλους Λανίτη.

Πρόκειται για δύο παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται στην Κύπρο και την Ιταλία. Ένας Ιταλός σεφ έρχεται στην Κύπρο για ν’ αναζητήσει τα ίχνη ενός προγόνου του που το 1467 άφησε τη Βενετία για να αναλάβει τους μύλους ζαχάρεως των Cornaro ανυποψίαστος για το πως το ταξίδι του στην Κύπρο θα αλλάξει τη ζωή του. 

Η επιτυχία του Il Veneziano στην Ιταλία είναι τέτοια που οι εκδόσεις Alberto Brigo αναζητούν χρηματοδότηση για να γυριστεί σε τηλεοπτική ταινία. Μαζί με διάφορες οργανώσεις από την Regione Veneto, σχεδιάζουν μάλιστα εκδρομικό πακέτο για την Κύπρο που να ακολουθεί τα αχνάρια του Βενετού στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor