Opel Rotax Max Challenge Cyprus Open 2014

Την Κυριακή ο μεγάλος αγώνας για το «χρυσό εισιτήριο» του Rotax Grand Finals. Ένας θεσμός τον οποίο φέτος στηρίζει η εταιρεία Geo. Pavlides & Araouzos αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων Opel στην Κύπρο. Παράλληλα, ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στην πίστα Achna Speedway οι αθλητές θα διαγωνιστούν για το «χρυσό εισιτήριο» για τους τελικούς στις κατηγορίες DD2 Max (2τάχυτος κινητήρας) και Senior Max (αυτόματος κινητήρας). Άξιο προσοχής είναι και το ότι στη λίστα των συμμετοχών θα συμπεριλαμβάνονται και αθλητές από την Ελλάδα, το Λίβανο και τη Ρωσία. 

Ο νικητής της κάθε κατηγορίας θα λάβει μέρος στο μεγάλο τελικό της Rotax, στο Rotax Grand Finals 2014, που θα διεξαχθεί στην πίστα Kartodromo International Lucas Guerrero στη Βαλένσια της Ισπανίας. Αγώνας στον οποίο θα λάβουν μέρος πέραν των 300 αθλητών και θεωρείται το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στο χώρο του καρτ σε όλο τον κόσμο. Οι αθλητές θα διαγωνιστούν από τις 25 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου για την ανάδειξη του παγκόσμιου πρωταθλητή και στις δύο κατηγορίες.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και άλλοι Κύπριοι αγωνίστηκαν στο παρελθόν στο Rotax Grand Finals. Ευτύχιος Έλληνας, Δώρος Λουκαϊδης, Σάββας Χρυσοχού και Σάββας Μιχαήλ ήταν μεταξύ των αθλητών που έλαβαν μέρος κατά καιρούς στους τελικούς αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τους καλύτερους οδηγούς καρτ από όλο τον κόσμο.

Η όλη διαδικασία του αγώνα της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 08:00 το πρωί ενώ θα ακολουθήσει ο τεχνικός έλεγχος και οι τελικές οδηγίες από τους διοργανωτές. Από τις 10:00 μέχρι τις 10:20 θα διεξαχθούν τα ελεύθερα δοκιμαστικά ενώ μια ώρα μετά οι αθλητές θα διαγωνιστούν για τα χρονομετρημένους τους γύρους. Ο αγώνας ξεκινά με τους ημιτελικούς και τους τελικούς για να ολοκληρωθεί γύρω στις 15:45 το απόγευμα με την απονομή των επάθλων στις εγκαταστάσεις της πίστας.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor