Η DHL μετέφερε τον ‘Tζάνγκο’ στο νέο του σπίτι

Ως μέρος της συνεχούς της δέσμευσης για την προστασία της άγριας ζωής, η DHL Global Forwarding, το τμήμα εναέριας και θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευμάτων της Deutsche Post DHL,  ολοκλήρωσε με επιτυχία τη μεταφορά μιας αρσενικής καμηλοπάρδαλης από τη Λιέγη του Βελγίου, στο νέο της σπίτι στο Ισραήλ. Η πανύψηλη καμηλοπάρδαλη, ηλικίας μόλις 16 μηνών, που ονομάζεται «Tζάνγκο», ταξίδεψε 3.100 χλμ, μέσω του διεθνούς δικτύου μεταφοράς φορτίων της DHL και έφτασε στις 22 Μαΐου υγιής και ασφαλής στο Ζωολογικό Κέντρο Ramat Gan Safari του Τελ Αβίβ, για να ενταχθεί σε πρόγραμμα αναπαραγωγής.

Σε συνεργασία με το Ramat Gan Safari, η DHL χρησιμοποίησε ειδικό κλουβί για τη μεταφορά του Τζάνγκο. Για να διασφαλιστούν οι άνετες και ασφαλείς συνθήκες μεταφοράς, η νεαρή καμηλοπάρδαλη, που πέταξε με αεροσκάφος Boeing 747-400, συνοδευόταν από ειδική ομάδα κτηνιάτρων. Εκτός από την «ομάδα ασφαλείας», το αεροσκάφος μετέφερε επίσης και τις ημερήσιες ποσότητες τροφίμων, που ζύγιζαν περίπου 100 κιλά.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι απέναντι στην προστασία απειλούμενων ειδών και στην υποστήριξη οικολογικών δράσεων σε όλο τον κόσμο. Το ταξίδι του Tζάνγκο είναι μία ακόμη πρωτοβουλία προς το σκοπό αυτό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε βοηθήσει στην αποστολή του Ramat Gan Safari. Δεδομένων των απαιτήσεων για τη μεταφορά του υψηλότερου χερσαίου ζώου στον πλανήτη, μας δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να χειριστούμε ακόμα και τα πιο ασυνήθιστα φορτία μεταφοράς», ανέφερε σχετικά ο Rafi Rozalis, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Global Forwarding στο Ισραήλ.

Ο Tζάνγκο θα ενταχθεί σε αγέλη από επτά καμηλοπαρδάλεις που ακολουθούν πρόγραμμα αναπαραγωγής στο Ramat Gan Safari. Οι καμηλοπαρδάλεις έχουν ταξινομηθεί ως «Χαμηλής Ανησυχίας» από την Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN), αν και μερικά υποείδη ταξινομούνται ως απειλούμενα. Στο Ramat Gan Safari προστατεύεται η μεγαλύτερη ποικιλία άγριας ζωής στη Μέση Ανατολή. Εκτός από την περιοχή Safari, οι επισκέπτες έχουν επίσης πρόσβαση σε ένα σύγχρονο υπαίθριο ζωολογικό κήπο.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor