Η DHL μετέφερε τον ‘Tζάνγκο’ στο νέο του σπίτι

INBusinessNews  12/06/2014 10:46
Η DHL μετέφερε τον ‘Tζάνγκο’ στο νέο του σπίτι

Η DHL μετέφερε τον ‘Tζάνγκο’ στο νέο του σπίτι

INBusinessNews  12/06/2014 10:46

Ως μέρος της συνεχούς της δέσμευσης για την προστασία της άγριας ζωής, η DHL Global Forwarding, το τμήμα εναέριας και θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευμάτων της Deutsche Post DHL,  ολοκλήρωσε με επιτυχία τη μεταφορά μιας αρσενικής καμηλοπάρδαλης από τη Λιέγη του Βελγίου, στο νέο της σπίτι στο Ισραήλ. Η πανύψηλη καμηλοπάρδαλη, ηλικίας μόλις 16 μηνών, που ονομάζεται «Tζάνγκο», ταξίδεψε 3.100 χλμ, μέσω του διεθνούς δικτύου μεταφοράς φορτίων της DHL και έφτασε στις 22 Μαΐου υγιής και ασφαλής στο Ζωολογικό Κέντρο Ramat Gan Safari του Τελ Αβίβ, για να ενταχθεί σε πρόγραμμα αναπαραγωγής.

Σε συνεργασία με το Ramat Gan Safari, η DHL χρησιμοποίησε ειδικό κλουβί για τη μεταφορά του Τζάνγκο. Για να διασφαλιστούν οι άνετες και ασφαλείς συνθήκες μεταφοράς, η νεαρή καμηλοπάρδαλη, που πέταξε με αεροσκάφος Boeing 747-400, συνοδευόταν από ειδική ομάδα κτηνιάτρων. Εκτός από την «ομάδα ασφαλείας», το αεροσκάφος μετέφερε επίσης και τις ημερήσιες ποσότητες τροφίμων, που ζύγιζαν περίπου 100 κιλά.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι απέναντι στην προστασία απειλούμενων ειδών και στην υποστήριξη οικολογικών δράσεων σε όλο τον κόσμο. Το ταξίδι του Tζάνγκο είναι μία ακόμη πρωτοβουλία προς το σκοπό αυτό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε βοηθήσει στην αποστολή του Ramat Gan Safari. Δεδομένων των απαιτήσεων για τη μεταφορά του υψηλότερου χερσαίου ζώου στον πλανήτη, μας δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να χειριστούμε ακόμα και τα πιο ασυνήθιστα φορτία μεταφοράς», ανέφερε σχετικά ο Rafi Rozalis, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Global Forwarding στο Ισραήλ.

Ο Tζάνγκο θα ενταχθεί σε αγέλη από επτά καμηλοπαρδάλεις που ακολουθούν πρόγραμμα αναπαραγωγής στο Ramat Gan Safari. Οι καμηλοπαρδάλεις έχουν ταξινομηθεί ως «Χαμηλής Ανησυχίας» από την Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN), αν και μερικά υποείδη ταξινομούνται ως απειλούμενα. Στο Ramat Gan Safari προστατεύεται η μεγαλύτερη ποικιλία άγριας ζωής στη Μέση Ανατολή. Εκτός από την περιοχή Safari, οι επισκέπτες έχουν επίσης πρόσβαση σε ένα σύγχρονο υπαίθριο ζωολογικό κήπο.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας