Χαραλαμπίδης-Κρίστης: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ με τον Σάκη Ρουβά (photos)

INBusinessNews  02/05/2014 11:49
Χαραλαμπίδης-Κρίστης: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ με τον Σάκη Ρουβά  (photos)

Χαραλαμπίδης-Κρίστης: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ με τον Σάκη Ρουβά (photos)

INBusinessNews  02/05/2014 11:49

Ο κορυφαίος καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς έδωσε και πάλι δυναμικό παρών του στην Κύπρο προσφέροντας χαμόγελα ευτυχίας σε παιδιά ακόμη δύο σχολείων στα οποία υλοποιήθηκαν έργα του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ. Λίγες μέρες μετά την επιστροφή στα θρανία από τις γιορτές του Πάσχα, μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Μάμμαρι και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου στη Λευκωσία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές στιγμές μαζί με τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά, ο οποίος βρέθηκε κοντά τους με ενθουσιασμό στις αίθουσες διδασκαλίας.  


Ο Σάκης Ρουβάς, ως ο πρώτος επίσημος εθελοντής και πρεσβευτής του προγράμματος ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ επισκέφθηκε τις σχολικές αίθουσες ειδικά για να παρακολουθήσει τον τρόπο εκπαιδευτικής λειτουργίας των έργων που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Συμμετέχω, Δρω και Αλλάζω το σχολικό περιβάλλον για πιο υγιή ζωή» του Υπουργείου Παιδείας με τη χορηγία του προγράμματος ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ.


Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Σχολείο Μάμμαρι, οι μαθητές παρουσίασαν στον Σάκη το εκπαιδευτικό εργαλείο «Μέσα σε κλειστά κουτιά κρύβονται τα μυστικά…». Πρόκειται για ένα μεγάλο μπαούλο με τροχούς μέσω του οποίου οι μαθητές, γονείς αλλά και ευρύτερα ολόκληρη η κοινότητα συμμετέχουν προσφέροντας γνώση και εμπειρίες για διάφορα εκπαιδευτικά θέματα κάνοντας τη μαθησιακή διαδικασία πιο ευχάριστη. Λόγω του είδους της κατασκευής, τα μπαούλα μετακινούνται από τάξη σε τάξη με αποτέλεσμα οι εμπειρίες και οι σκέψεις των παιδιών να μεταφέρονται σε όλους τους μαθητές του σχολείου. Ακολούθως στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, ο Σάκης Ρουβάς επισκέφθηκε την ειδική αίθουσα για ψυχαγωγία και εκπαίδευση την οποία διαμόρφωσαν οι μαθητές. Χάρη στη χορηγία του προγράμματος ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, η αίθουσα απέκτησε νέα χρώματα, βιντεοπροβολέα και ειδικά έπιπλα, ενώ οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους προχώρησαν στην διαμόρφωση της εσωτερικής αυλής προσθέτοντας νέα φυτά και ανανεώνοντας τον κήπο του σχολείου.   


Μέσα από το πρόγραμμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, τα παιδιά βιώνουν την εμπειρία της ριζικής αλλαγής των χώρων που περνούν την καθημερινότητάς τους. Οι κενές γκρίζες αίθουσες αποκτούν χρώμα, οι άδειες βιβλιοθήκες, παραμύθια, βιβλία και νέες τεχνολογίες και τα παραμελημένα πάρκα υπό την καθοδήγηση ειδικών αποκτούν νέα, ασφαλή παιχνίδια, όργανα γυμναστικής, δέντρα και φυτά. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 2500 παιδιά είχαν τη χαρά να αισθανθούν την πραγματική έννοια της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Η προσπάθειά της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και το 2014, με στόχο να φτάσουμε σε ακόμη περισσότερα παιδιά της Κύπρου.

Σε δηλώσεις της η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ κα Σωτηρούλλα Σωτηρίου, ανέφερε: «Παρά τα δύσκολα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα, η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ μαζί με το Σάκη Ρουβά συνεχίζουν την υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ με στόχο να αλλάξουν όμορφα τον κόσμο των παιδιών τόσο σε ότι αφορά το περιβάλλον εκπαίδευσης, όσο και το περιβάλλον ψυχαγωγίας. Το τελικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την παρουσία του Σάκη στους χώρους που διαμορφώνονται, προσφέρει πραγματική χαρά και ευτυχία στα παιδιά που μας δίνει δύναμη έτσι ώστε να βρίσκουμε πόρους και να συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά»   

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας