Έκθεση μοντέρνας τέχνης στον ΘΟΚ από την KPMG

Μια έκθεση με 32 νέα έργα τέχνης από τον Vartan Tashdjian, ενός από τους σημαντικότερος μοντέρνους καλλιτέχνες στην Κύπρο εγκαινίασαν στις 12 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κυριάκος Κενεβέζος και ο Πρόεδρος της KPMG κ. Άγγελος Γρηγοριάδης. Μεγάλος αριθμός επίτιμων καλεσμένων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ανάμεσα στους οποίους ο πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Ομήρου, ο κ. Αβέροφ Νεοφύτου, ο κ. Δημήτρης Συλλόυρης, πρέσβεις και προσωπικότητες από τον κοινωνικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η πρώτη προβολή ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δουλειά του καλλιτέχνη, με τίτλο Shades of Tranquility.

Η έκθεση, γίνεται με αφορμή τα 40χρονα της καριέρας του ζωγράφου και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 24 Νοεμβρίου στο κτίριο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (Θ.Ο.Κ) στη Λευκωσία.

O  Vartan Tashdjian ανέφερε: «Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται για να μοιραστώ τους καινούριους μου πίνακες με το κοινό, ιδιαίτερα τον κόσμο της Κύπρου που με έχει υποστηρίξει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Θέλω να ευχαριστήσω την KPMG για την βοήθεια που έχει προσφέρει για τη διοργάνωση αυτής της έκθεσης. Ελπίζω πως οι πολλοί λάτρεις της τέχνης στην Κύπρο θα έρθουν και θα περάσουν αρκετό χρόνο με τους πίνακες μου, για να γνωρίσουν την Κύπρο μέσα από τα δικά μου μάτια».

Ο Vartan έχει αφιερώσει τη ζωή και τη δουλειά του στην Κύπρο, το δεύτερό του σπίτι. Τα ποικιλόμορφα τοπία της, ιδιαίτερα οι οροσειρές του νησιού και οι χρυσές πεδιάδες, το ασυναγώνιστο φως και τα απίστευτα πλούσια χρώματα, είναι οι μεγαλύτερες του εμπνεύσεις. Οι εμπειρίες του Vartan στην Κύπρο, οι οποίες αποτυπώνονται στους πίνακές του, είναι τόσο σημαντικές για τον ίδιο όσο και οι κτύποι της καρδιάς του, όπως ο ίδιος αναφέρει. Κριτικοί τέχνης αναφέρουν ότι οι πίνακες του Vartan Tashdjian είναι ένα αφιέρωμα στην επιλεγμένη του πατρίδα, την Κύπρο.

Ο Vartan είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος καλλιτέχνης, ο οποίος έχει λάβει εξαιρετικές  κριτικές για τη δουλειά του. Έχει κάνει εκθέσεις σε Η.Π.Α, Καναδά, Αυστραλία, Μέση Ανατολή, Ασία σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες, Μόντρεαλ, Λονδίνο, Αθήνα, Σύδνεϋ, Μπανγκόκ, Ντουμπάι, Βηρυτός. Μόλις πρόσφατα, ο Vartan έχει εκθέσει την πιο πρόσφατη δουλειά του στο Λος Άντζελες, η οποία αποτελείται κυρίως από πίνακες με νερομπογιά καθώς και ελαιογραφίες, με θέμα την ιστιοπλοΐα και σκηνές από χωριά, δουλειά στην οποία είναι έκδηλη η νοσταλγία του καλλιτέχνη για το Μελκονιάν. Οι πίνακες του Vartan βρίσκονται σε μουσεία τέχνης, γκαλερί και προσωπικές συλλογές σε όλο τον κόσμο και ο ίδιος έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία. Κανείς άλλος Κύπριος ζωγράφος δεν έχει εκθέσει τη δουλειά του σε τόσους διεθνείς χώρους, γι’ αυτό και η έκθεση του στην Κύπρο, υπόσχεται να μαγέψει όλους τους λάτρεις της τέχνης.
Πληροφορίες για την έκθεση:
Vartan Tashdjian
13 – 24 Νοεμβρίου 2013
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη – Κυριακή,  10:00 – 20:00
Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ)
Γρηγόρη Αυξεντίου 9
1096 Λευκωσία
(Τ) 22864300

Σχετικές ιστοσελίδες:
Vartan Tashdjian: http://www.vartantashdjian.com/
Facebook: Vartan Tashdjian Artist
Πρόσβαση στον Θ.Ο.Κ: Bus, Parking and Wheelchair Access

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor