Ταξίδι με 1.220 χιλιόμετρα την ώρα υπόσχεται επιχειρηματίας

INBusinessNews  14/08/2013 12:11
Ταξίδι με 1.220 χιλιόμετρα την ώρα υπόσχεται επιχειρηματίας

Ταξίδι με 1.220 χιλιόμετρα την ώρα υπόσχεται επιχειρηματίας

INBusinessNews  14/08/2013 12:11

Το φιλόδοξο σχέδιο «Hyperloop» υπόσχεται να κάνει το ταξίδι από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες μόλις 30 λεπτά.

Επειδή στην εποχή που ζούμε ο χρόνος είναι χρήμα, ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ αποφάσισε να δώσει λύση. Ο ιδρυτής της PayPal, του SpaceX και της εταιρείας Tesla υπόσχεται ταξίδια με υπερηχητικές ταχύτητες!

Ο Μασκ παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιό του, με τίτλο «Hyperloop», να προσφέρει στο μέλλον τη δυνατότητα μεταφοράς επιβατών μέσα σε κάψουλες, που θα κινούνται σχεδόν με υπερηχητικές ταχύτητες, από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ. 
Ένας γιγάντιος σε μήκος αγωγός που θα συνδέει τις δύο πόλεις των δυτικών ΗΠΑ θα δημιουργηθεί ώστε να γίνει εφικτή η μεταφορά επιβατών από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες. Οι δύο πόλεις απέχουν 610 χιλιόμετρα η μια από την άλλη.

Το κόστος κατασκευής του όλου εγχειρήματος, υπολογίζεται από τον Μασκ στα 6 δισ. δολάρια.

Ο χρόνος που θα απαιτείται για τις κάψουλες προκειμένου να φτάσουν από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες θα είναι 30 λεπτά. Οι κάψουλες θα μπορούν να «εκτοξεύονται» μέσα στον αγωγό, μεταφέροντας επιβάτες, αποσκευές αλλά και οχήματα, σύμφωνα με τον Μασκ, κάθε 30 δευτερόλεπτα.

Η ταχύτητα με την οποία θα ταξιδεύουν μέσα στον αγωγό θα φτάνει το αστρονομικό νούμερο των 1.220 χιλιομέτρων την ώρα. Όπως υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ο Μασκ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, το εισιτήριο για το ταξίδι δεν θα ξεπερνά ανά άτομο τα 20 δολάρια.

Εντός της επόμενης τετραετίας, θα είναι δυνατή η κατασκευή ενός πειραματικού αγωγού με κάψουλες, τόνισε ο Μασκ.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας