Χωρίζει ο μεγιστάνας των Media Rupert Murdoch

Σ’ όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου δεσπόζει η είδηση της αίτησης διαζυγίου που υπέβαλε την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ο μεγιστάνας δισεκατομμυριούχος των Media, Chief Executive της News Corp, Rupert Murdoch, στη σύζυγό του για 14 χρόνια, Wendi Deng.
 
Ο Murdoch, 82 ετών σήμερα, παντρεύτηκε την Wendi Deng, 44 ετών το 1999 κι έχουν αποκτήσει δύο κόρες. Πρόκειται για τον τρίτο γάμο του Murdoch και το δεύτερο της Deng.
 
Η αίτηση διαζυγίου ήρθε λίγες μόνο μέρες πριν από τον διαμοιρασμό της News Corp σε δύο εταιρείες, όπου η μία θα δραστηριοποιείται στον τομέα της ψυχαγωγίας και η άλλη με τις εκδόσεις. Ο Murdoch, που σύμφωνα με το περιοδικό Forbes αξίζει $9.4 δισ., θα είναι ο πρόεδρος και των δύο εταιρειών.
 
Αναλυτές τονίζουν ότι το τέλος του γάμου του Murdoch δεν θα έχει αντίκτυπο στην αυτοκρατορία των ΜΜΕ, καθώς οι δυο τους είχαν υπογράψει προσύμφωνο γάμου. Τα δύο κορίτσια, Grace και Chloe έχουν συμμετοχή στα καταπιστεύματα της οικογένειας, που έχει μερίδιο στην News Corp, χωρίς να έχουν όμως, δικαίωμα ψήφου. Ο Murdoch έχει μεγαλώσει επίσης, άλλα τέσσερα παιδιά, την Prudence από τον πρώτο του γάμο και τους Lachlan, James και Elisabeth από τον δεύτερο. Τα τέσσερα αυτά ενήλικα παιδιά έχουν δικαιώματα ψήφου.
 
Μετά τις σπουδές της στο Yale η Deng, ξεκίνησε δουλειά στο News Corp's Star TV το 1996 και γνώρισε τον Murdoch το 1998, όταν ήταν κατώτερη διερμηνέας σ’ ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Κίνα. Για πολλούς είναι γνωστή ως η γυναίκα που υπερασπίστηκε τον Murdoch από μια πίτα που έριξε ένας φαρσέρ.
 
Το ζευγάρι παντρεύτηκε, αφού ο Murdoch χώρισε την επί 31 χρόνια σύζυγό του, Anna. Η Deng, την οποία ο ίδιος δεν θεωρούσε έξυπνη, ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του συζύγου της στην Κίνα, ξεδιπλώνοντας τις γνώσεις της στην κινεζική διάλεκτο Mandarin και ενώνοντας τις δύο κουλτούρες. Συνέβαλε επίσης, στο MySpace όταν ακόμα ανήκε στη News Corp. Αλλά, ποτέ δεν είχε κυρίαρχο ρόλο στις επιχειρήσεις του συζύγου της, σε αντίθεση με την προηγούμενη σύζυγο, την Anna.
 
Πρόσφατα, η Deng συνεργάστηκε στην παραγωγή της ταινίας «Snow Flower and the Secret Fan», μια ιστορία που διαδραματιζόταν στην Κίνα του 19ου αιώνα κι αναφερόταν στα σκληρά πρότυπα που επιβάλλονταν στις γυναίκες. Η ταινία διανεμήθηκε από την News Corp's Fox Searchlight το 2011 κι απέφερε πάνω από  $11 εκ. Από τότε, η Deng παρήγαγε άλλη μια ταινία, την «Journey of a Thousand Miles», βασιζόμενη στα απομνημονεύματα του Κινέζου πιανίστα Lang Lang.
 
Πηγή: CNBC
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor