Έργα του Παύλου Σάμιου στην "Αποκάλυψη"

INBusinessNews  20/12/2012 12:18
Έργα του Παύλου Σάμιου στην "Αποκάλυψη"

Έργα του Παύλου Σάμιου στην "Αποκάλυψη"

INBusinessNews  20/12/2012 12:18

Η αίθουσα τέχνης Αποκάλυψη παρουσίασε τον Παύλο Σάμιο, με επιλεγμένα έργα από διάφορους θεματικούς κύκλους, από τις 12 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2013.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Παύλος Σάμιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948.  Από μικρός ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και το σχέδιο, βοηθώντας παράλληλα τον πατέρα του στο εργαστήριο παπουτσιών που διατηρούσε.

Αγάπησε τη θρησκευτική ζωγραφική που τον κέρδισε από πολύ νωρίς.  Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στο Εργαστήρι του Πάνου Σαραφιανού και πέρασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.  Δάσκαλοι του ήταν ο Νίκος Νικολάου στο Προκαταρκτικό και ο Γιάννης Μόραλης στο Εργαστήριο Ζωγραφικής.  Ο Νίκος Νικολάου είχε ως αρχή το σχέδιο και την παράδοση της αρχαίας ελληνικής τέχνης και ο Γιάννης Μόραλης εισήγαγε τους σπουδαστές του στη σύγχρονη τέχνη.  Σπουδαίοι δάσκαλοι, που τους οφείλει πολλά, όπως επίσης και στον Γιάννη Τσαρούχη.  Είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει στο Παρίσι και να μάθει τόσα πολλά για την ελληνική παράδοση, μέσα από τα μάτια ενός μοναδικού ζωγράφου, που στα πρώτα του έργα τον επηρέασε πολύ. Την ίδια εποχή ήταν στη μοναδική παρέα του «Μαγεμένου Αυλού», όπου ο Μάνος Χατζιδάκις, μάγος του λόγου και γνώστης της ανάγκης των νέων, τους έμαθε να σκέπτονται χωρίς όρια.

Από το 2000 είναι καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.  Έχει ζωγραφίσει με την τεχνική του fresco πολλές μικρές εκκλησίες. Tην έκθεση στήριξαν η ΙΜΗ και τα περιοδικά ΙΝ Βusiness και Gold.

Name

 

Name

 

Name

 

Name

 

Name

 

Name


 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας