Πρώτη ατομική έκθεση NFTs του Ανδρέα Στυλιανού στην Alpha C.K. Art Gallery

Δελτίο Τύπου  15/06/2022 11:35
Πρώτη ατομική έκθεση NFTs του Ανδρέα Στυλιανού στην Alpha C.K. Art Gallery

Πρώτη ατομική έκθεση NFTs του Ανδρέα Στυλιανού στην Alpha C.K. Art Gallery

Δελτίο Τύπου  15/06/2022 11:35

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει την νέα ατομική έκθεση του κύπριου εικαστικού Ανδρέα Στυλιανού. Στη νέα του δουλεία ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει  ολοκληρομένη σειρά από NFTs. Πρόκειτα για την πρώτη έκθεση του καλλιτέχνη με ΝFTs καθώς και την πρώτη οργάνωση έκθεσης με NFTs  από την Alpha C.K. Art Gallery.  Η έκθεση εγκαινιάζετε την Τετάρτη 22 Ιουνίου.

Η έκθεση με τίτλο “DYOR” (Do Your Own Research) διαπραγματεύεται την γεφύρωση ψηφιακών και φυσικών έργων τέχνης και παρουσιάζει έμπρακτα κάποιες προοπτικές εφαρμογές την νέας τεχνολογίας. Η νέα σειρά έργων του καλλιτέχνη αποτελείται από 28 μοναδικά NFTs, 11 έργα ζωγραφικής, δύο γλυπτά, ένα κεραμικής και ένα με νέον φωτισμό, και μία τοιχογραφία. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι μια ολοκληρωμένη παρουσίαση έργων τέχνης δύο διαστάσεων και τρισδιάστατων, μαζί ψηφιακή τέχνη που ο καλλιτέχνης δημιουργεί για να εκφράσει τις ανησυχίες του σε τρέχουσα κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά θέματα.

Για τους λόγους του να ασχοληθεί με NFTs εξηγεί ο καλλιτέχνης «Επέλεξα να δημιουργήσω NFTs, γιατί μου αρέσει να εξερευνώ ότι νέο υπάρχει. Μια τεχνολογία πιστοποίησης μιας ψηφιακής δημιουργίας δεν υπήρχε μέχρι σήμερα, οπότε τα NFTs αποτελούν καθοριστική και ίσως ιστορική στιγμή στην τέχνη. Σήμερα, που ζούμε σε μια μεταβατική περίοδο μιας νέας τεχνολογίας παράλληλα με την γέννηση μιας νέας κίνησης, θα το θεωρούσα προσωπική παράλειψή να μην του έδινα προσοχή και μην το εξερευνήσω καλλιτεχνικά.»

Ο Ανδρέας Στυλιανού γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1990. Ζει και εργάζεται μεταξύ Λονδίνου και Λευκωσίας. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Architectural Association School of Architecture του Λονδίνου και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο από το Royal College of Art στο Λονδίνο και την IE Business School στη Μαδρίτη. Έχει ατομικές εκθέσεις στην Λευκωσία, Λος Άντζελες,  και Χονγκ Κονγκ. Παράλληλα με την ατομική έκθεση στην Alpha C.K. Art Gallery, ένα NFT του καλλιτέχνη παρουσιάζετε σε ομαδική έκθεση στο Μόναχο. Τα τελευταία χρόνια ασχολέιτα εκτενώς με την δημιουργία, εξερεύνηση και πρώθηση NFTs.

Ο κατάλογος έργων της έκθεσης είναι αναρτησμένος στην ιστοσελίδα www.ackgallery.com. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Alpha C.K. Art Gallery στο τηλέφωνο +357 22751325 και στο e-mail  info@ackgallery.com.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας