Ενώνουν δυνάμεις για ένα τοπικό καθαρισμό

Ο τρόπος ζωής με μηδενικά απόβλητα είναι μια διεθνής τάση που πριν από λίγο καιρό έφτασε και στην Κύπρο. Είναι σχεδόν αδύνατο να ζήσουμε κυριολεκτικά μια ζωή μηδενικών αποβλήτων, ωστόσο, δεν είναι δύσκολο να επιτευχθούν μικροί στόχοι που μακροπρόθεσμα θα αποδειχθούν ωφέλιμοι για την κοινότητά μας.

Υπάρχουν κάποιες καθημερινές συνήθειες που όταν τις αλλάξουμε, μπορούν να επιφέρουν μια πραγματικά μεγάλη διαφορά, όπως για παράδειγμα το να μεταβούμε στην χρήση επαναχρησιμοποιούμενων μπουκαλιών νερού αντί να αγοράζουμε πλαστικά ή απλά να επαναχρησιμοποιούμε δοχεία που ήδη έχουμε.

 

Μόνο μέσα από πρακτικές και συνεργασίες μπορούμε να διαδώσουμε τη γνώση και τη συνειδητοποίηση ενός τρόπου ζωής μηδενικών αποβλήτων στην Κύπρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το City Friends Club και το Αgno grocery επιδιώκουν να προσφέρουν επιμορφωτικές δραστηριότητες στον κόσμο με τον ίδιο τρόπο σκέψης αλλά παράλληλα και να διαβεβαιώσουν ότι o συγκεκριμένος τρόπος ζωής δεν κοστίζει πολύ περισσότερο και δεν είναι αδύνατο να εφαροστεί.

 

Το City Friends Club είναι μια τοπική, Μη Κερδοσκοπική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση με αποστολή να κάνει την Κύπρο καθαρή. Οι κύριοι στόχοι του City Friends Club είναι να καθαρίσει τους δρόμους της Λεμεσού και τις γύρω περιοχές και να μειώσει τον όγκο των απορριμμάτων που παράγουμε καθημερινά. Ο οργανισμός έχει ένα καθημερινό πρόγραμμα καθαρισμού περιοχών, αλλά ο καθαρισμός από μόνος του δεν θα λύσει το πρόβλημα, επομένως ο οργανισμος δουλεύει πάνω σε διάφορα έργα που μπορούν να ευαισθητοποιήσουν τον λαό της Κύπρου για θέματα που σχετίζονται με τα απόβλητα.

 

Το Agno zero waste grocery είναι το πρώτο κατάστημα μηδενικής χρήσης πλαστικών στην Κύπρο, που προσφέρει τρόφιμα, προϊόντα καθαρισμού και άλλα μη πλαστικά αξεσουάρ, με σκοπό την εξάλειψη των αποβλήτων που καταλήγουν σε χωματερές και γενικότερα στο περιβάλλον. Μέχρι στιγμής, το agno grocery έχει καταφέρει να εξοικονομήσει περίπου 8.190 πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης.

 

Για να αναδείξουν την προοπτική μιας κουλτούρας μηδενικών απορριμμάτων για τους κατοίκους της Λεμεσού, το City Friends Club (CFC) και το agno zero waste grocery συνεργάζονται για έναν συλλογικό καθαρισμό στις 17 Απριλίου στις 9 π.μ. στην οδό Δομινίτσας Λανίτου Καβουδίνου, Limassol 3116, Cyprus, Δυτικά του Τσιρείου σταδίου.

 

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, η ομάδα εθελοντών όχι μόνο θα καθαρίσει ένα ακόμη τμήμα της πόλης, αλλά θα καθορίσει επίσης τα 5 πιο δημοφιλή απορριπτόμενα αντικείμενα και θα προτείνει πιο φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις.

 

"Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράση καθαρισμού ακολουθήστε τα κανάλια του City Friends Club στην εφαρμογή Telegram: Για Αγγλική γλώσσα (https://t.me/CFC_cleanups_Eng) και για Ρώσικη γλώσσα (https://t.me/CFC_cleanups_Ru)

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή, ακολουθήστε τον σύνδεσμο για την δράση στο Facebook (https://fb.me/e/31JIqaxrr)

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βιώσιμο τρόπο ζωής μηδενικών αποβλήτων, ακολουθήστε το κατάστημα Agno Grocery (https://www.instagram.com/agnogrocery/) και το City Friends Club (https://www.instagram.com/city.friends.club/) στο Instagram."

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor