Ο νικητής του 14ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ

Με χρόνο 02:30:36, ο Ρώσος Egor Vinogradov τερμάτισε πρώτος σήμερα στον 14ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, που ολοκληρώθηκε στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, ενώ δυο Κύπριοι εξασφάλισαν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της διοργάνωσης, πρώτος στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Ανδρών τερμάτισε ο Ρώσος Egor Vinogradov με χρόνο 02:30:36 και ακολούθησαν οι Κύπριοι Γιώργος Χαράκης (02:33:11) και Κωνσταντίνος Τιμινής (02:36:54), οι οποίοι παράλληλα τερμάτισαν στην πρώτη και δεύτερη θέση του Παγκύπριου Πρωταθλήματος ΚΟΕΑΣ.

Στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Γυναικών πρώτη τερμάτισε η Paulina Adela Baltoi από τη Ρουμανία με χρόνο 02:50:35 και την τριάδα συμπλήρωσαν η Melissah Gibson από τη Μ. Βρετανία (02:54:29)  και η Μαρία Σωτηρίου από την Κύπρο (03:13:20), η οποία κατέκτησε το Παγκύπριο Πρωτάθλημα ΚΟΕΑΣ.

Στις καιρικές συνθήκες στάθηκαν οι νικητές του Μαραθωνίου, με τον Egor Vinogradov να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας λόγω του αέρα, αλλά ήταν μία πολύ όμορφη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, νομίζω την απολαύσαμε όλοι, παρά το δυνατό άνεμο».

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, Σπύρος Σπύρου, μίλησε για την επιτυχία της διοργάνωσης και έδωσε ραντεβού για την επόμενη, στις 18 και 19 Μαρτίου 2023.

«Με μεγάλη ικανοποίηση τρέξαμε ξανά μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του τόπου μας, με δρόμους για όλες τις αντοχές και όλες τις ηλικίες», είπε και εξέφρασε τη χαρά, περηφάνια αλλά και αισιοδοξία του για το μέλλον του μαραθωνίου.

Σήμερα διεξήχθη, παράλληλα με τον μαραθώνιο των 42 χιλιομέτρων, ο Muskita Ημιμαραθώνιος, ο Petrolina δρόμος ενέργειας 10 χιλιομέτρων και ο Medochemie ατομικός δρόμος 5 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας στήριξε για πέμπτη συνεχή χρονιά το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, αλλά και μια σειρά από σκοπούς και οργανισμούς μέσω της πλατφόρμας givengain.com, με την οποία έχει συνδεθεί.

Εξάλλου η κοινωνική προσφορά του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ είναι αξιοσημείωτη όλα αυτά τα χρόνια, αφού μέσω της διοργάνωσης αναδεικνύεται ο εθελοντισμός και η προσφορά προς το συνάνθρωπο, προστίθεται.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor