1ο Φεστιβάλ Ε2STEAM Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, ανακοινώνουν τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Ε2STEAM Κύπρου. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, και υποστηρίζεται από την Επίτροπο Περιβάλλοντος, κ. Κλέλια Βασιλείου και τον Επίτροπο Εθελοντισμού, κ. Παναγιώτη Σεντόνα.

 

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να εφοδιάσει τους πολίτες με ικανότητες που σχετίζονται με το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα, την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τις Τέχνες και τα Μαθηματικά (Ε2STEAM). Ικανότητες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλλιέργεια μιας κοινωνίας που επενδύει και στηρίζεται στη γνώση και την πληροφόρηση, ως εργαλείο για να βρίσκεται σε θέση να συμβαδίζει αρμονικά και να προσαρμόζεται στις εξελίξεις που φέρνει στο προσκήνιο η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η παγκοσμιοποίηση. Το φεστιβάλ θα είναι ανοικτό για το κοινό και απευθύνεται σε φορείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση Ε2STEAM, καθώς και εκπαιδευτικούς, οικογένειες,  μαθητές και φοιτητές όλων των βαθμίδων.

 

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει δράσεις, που θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη χρονιά. Οι δράσεις Ε2STEAM, στις οποίες θα εμπλακούν οι συμμετέχοντες, θα τους προσφέρουν ευκαιρίες για ενεργό συμμετοχή, και καλλιέργεια δεξιοτήτων, μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον παιχνιδιού.  Στις δράσεις συμπεριλαμβάνονται παρουσιάσεις, διαδραστικά εργαστήρια, εκθέσεις διαγωνισμοί και άλλα πολλά, που θα βοηθήσουν το κοινό να ανακαλύψει τον μαγευτικό κόσμο των Ε2-STEAM. Σχετικές δράσεις θα πραγματοποιούνται τόσο στους χώρους του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αλλά και αποκεντρωμένα, σε ολόκληρη την Κύπρο.  Όλες οι δράσεις και οι χώροι διεξαγωγής τους θα ανακοινωθούν στο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που θα βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα http://www.unic.ac.cy/e2steam .

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διαγωνισμούς που τρέχουν και τους τρόπους συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor