Πραγματοποιήθηκε η λαμπερή τελετή των Βραβείων Καινοτομίας και Έρευνας 2021

Με μια λαμπρή τελετή, για μια ακόμη χρονιά, Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) επιβράβευσαν την έρευνα και την καινοτομία, με την απονομή των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας 2021 και των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας 2021 που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.  

Ο διαγωνισμός για τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας που έχει καταστεί πλέον θεσμός, διοργανώθηκε για 15η χρονιά από την ΟΕΒ, με στόχο να συμβάλει βελτίωση και αύξηση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Στο πλαίσιο του θεσμού απονεμήθηκαν συνολικά πέντε βραβεία.

Το ΙδΕΚ, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για αναγνώριση και επιβράβευση της άριστης επίδοσης στον τομέα της έρευνας, καθιέρωσε τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας μέσω των οποίων, για 14η χρονιά, επιβράβευσε ξεχωριστά νέους και έμπειρους ερευνητές και ερευνήτριες, σε μια προσπάθεια παράλληλης στήριξης των νέων και προβολής των διακεκριμένων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας απένειμε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Αντώνης Αντωνίου και ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα και Καινοτομία της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, Δρ. Νικόλας Μαστρογιανόπουλος. 

Στο πλαίσιο της τελετής απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο στο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή του στη μάχη για αντιμετώπιση της πανδημίας.

  

  

  

  

  

  

Βραβεία Καινοτομίας

Βραβείο Καινοτομίας στον Πρωτογενή Τομέα, απονεμήθηκε στην Planty Aeroponics Mediterranean Ltd για την παραγωγή premium φυλλώδη λαχανικών-babyleaves και microgreens, τα οποία παράγονται με την μέθοδο υδροπονίας χωρίς υπόστρωμα.

Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα των Υπηρεσιών, απονεμήθηκε στην Odyssey Consultants για το καινοτόμο προϊόν ClearSkies Active Defense.

 

Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα των Υπηρεσιών, απονεμήθηκε στην εταιρεία βιοτεχνολογίας NIPD Genetics Public Company Ltd για τρεις νέες καινοτόμες γενετικές εξετάσεις που ανέπτυξε και προσφέρει διεθνώς στον τομέα της αναπαραγωγικής υγείας.

  Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα Κοινωνικής Καινοτομίας, απονεμήθηκε στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, για το έργο Ψηφιακός Ηρόδοτος.

  Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα της Μεταποίησης, απονεμήθηκε στην AmaDema-Advanced Materials Design & Manufacturing Ltd για την ανάπτυξη της καινοτόμου τεχνολογίας NanoWeld.

  

Βραβεία Έρευνας
Βραβείο «Διακεκριμένος Ερευνητής 2021», στον τομέα «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική», απονεμήθηκε στον Δρ. Τριαντάφυλλο Στυλιανόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιοφυσικής του Καρκίνου.

 

Βραβείο Έρευνας στη θεματική ενότητα «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική» και την κατηγορία «Νέος Ερευνητής 2021» απονεμήθηκε στον Δόκτορα Ανδρέα Θεοδοσίου, ιδρυτή της εταιρείας έρευνας και ανάπτυξης LUMOSCRIBE με έδρα την Πάφο και Μεταδιδακτορικό Συνεργάτη στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Βραβείο Έρευνας στη θεματική ενότητα «Επιστήμες Ζωής» και την κατηγορία «Νέος Ερευνητής 2021» απονεμήθηκε στην Δόκτορα Δρ. Μαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη, συνιδρύτρια τριών πιστοποιημένων καινοτόμων βιοτεχνολογικών επιχειρήσεων, Theramir Ltd, Promed Bioscience Ltd και RSL Revolutionary Labs Ltd, ερευνητική συνεργάτιδα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και Κλινική Αναπληρώτρια καθηγήτρια Ερευνητικής Ογκολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor