Tο Parimatch Foundation θα προσφέρει μαθήματα γυμναστικής στα παιδιά που διαμένουν στο κέντρο Φιλοξενίας

Το Parimatch Foundation συνεχίζει να ακολουθεί τον στόχο του, να προωθεί την υγεία και την ευημερία της κοινότητας μέσω της εκπαίδευσης και της συμμετοχής των παιδιών στον αθλητισμό, παρέχοντας παράλληλα ίσες ευκαιρίες για όλους, αφού ξεκίνησε το νέο του πρόγραμμα, Sports Mentor, στο κέντρο φιλοξενίας στην Κοφίνου. 


Με μια μικρή εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις αρχές Νοεμβρίου, επισημοποιήθηκε η συνεργασία του Parimatch Foundation με το κέντρο φιλοξενίας στην Κοφίνου. Το κοινωφελής ίδρυμα Parimatch Foundation, θα προσφέρει σε εβδομαδιαία βάση, για τους επόμενους 12 μήνες, μαθήματα γυμναστικής στα παιδία που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας στην Κοφίνου. 

Μέσω του προγράμματος, με όνομα Sports Mentor, εγγεγραμμένος γυμναστής θα επισκέπτεται δύο φορές την εβδομάδα το κέντρο Φιλοξενίας και θα απασχολεί τα παιδιά με μαθήματα φυσικής αγωγής. Επίσης μέσω του προγράμματος τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους θα μπορούν να παρακολουθήσουν  σε μηνιαία βάση εκπαιδευτικά προγράμματα σε θέματα υγείας.

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Προϊσταμένη της υπηρεσίας ασύλου, κυρία Μαρία Χρυσομιλά  Κουτσούμπα, εκ μέρους του υπουργού εσωτερικών κύριου Νίκου Νουρή. Σε δηλώσεις της η κυρία Μαρία Χρυσομιλά Κουτσούμπα ανάφερε: “Εκ μέρους του υπουργού εσωτερικών κύριου Νίκου Νουρή θα ήθελα να συγχαρώ το Parimatch Foundation, ένα κοινωφελή ίδρυμα που δημιουργήθηκε από την Parimatch, για την σημερινή της εκδήλωση, αυτό το πρόγραμμα, αλλά και για την συνολική της προσφορά στην κοινωνία μας. Θέλω να συγχαρώ όλα τα μέλη της ομάδας του Parimatch Foundation αλλά και συγκεκριμένα το κ. Κωνσταντίνο Κκαϊλή, τον συντονιστή του προγράμματος. Αυτό το πρόγραμμα έχει σαν στόχο να βοηθήσει τα παιδιά που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας στην Κοφίνου τα οποία προέρχονται από διαφορετικές χώρες και διαφορετικές κουλτούρες και να τους προσφέρει χαρά, ευημερία και υγεία μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία για αυτό το νέο πρόγραμμα και είμαι σίγουρη πως όλοι στο κέντρο φιλοξενίας θα απολαύσουν την σημερινή εκδήλωση. ”
 

 

  

Ο Διευθυντής του Κέντρου Φιλοξενίας της Κοφίνου, κύριος Ανδρέας Βαρνάβα, δήλωσε: “Εκ μέρους της διεύθυνσης του κέντρου, ευχαριστώ το Parimatch Foundation, για αυτή την προσφορά. Είναι με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που έχουμε υγιή απασχόληση των διαμενόντων μέσα στο κέντρο φιλοξενίας. Κατ’ επέκταση, πρωτοβουλίες σαν και αυτή βοηθούν και για την ένταξη τους στην Κυπριακή κοινωνία”

Το κέντρο επισκέφτηκε για την εκδήλωση και ο νεαρός αθλητής Mohamed Diabagαte,  ο οποίος μοιράστηκε με τα παιδιά την δική του ιστορία και το πως ο αθλητισμός, η μουσική αλλά και η εκπαίδευση τον βοήθησε να ενταχθεί πιο γρήγορα σε μια νέα κοινωνία. Με δηλώσεις του μας είπε: “Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο κέντρο της κοφίνου. Είναι μια όμορφη αθλητική εκδήλωση, είναι όμορφο που βλέπεις να παιδιά να το απολαμβάνουν και για αυτό είμαστε σήμερα εδώ.”

Εκ μέρους του Parimatch Foundation μίλησε ο κ. Κωνσταντίνος Κκαϊλή: “Το ίδρυμα έχοντας τα παιδία και τον αθλητισμό στο κέντρο των δράσεων του προσφέρει πίσω στην κοινωνία μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων. Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ, στο κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας στην Κοφίνου, στην παρουσία και την προϊσταμένης της υπηρεσίας ασύλου, κυρία Μαρία Χρυσομιλά  Κουτσούμπα για να ξεκινήσουμε και επίσημα το νέο μας πρόγραμμα.  Μέσω του προγράμματος του Parimatch Foundation,  SPORTS MENTOR, θα προσφέρουμε για τους επόμενους 12 μήνες μαθήματα γυμναστικής σε όλα τα παιδιά του κέντρου αφού θα επισκέπτεται το κέντρο 2 φορές την εβδομάδα, εγγεγραμμένος γυμναστής. Είμαστε σίγουροι πως αυτό το πρόγραμμα έχει να προσφέρει πολλά στα παιδιά αλλά και στην κοινωνία σε βάθος χρόνου.”

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor