Το χαμόγελο φαίνεται και από τα μάτια

Το βιβλίο με τίτλο: «Το χαμόγελο φαίνεται και από τα μάτια» των εκπαιδευτικών, Κάτιας Σαββίδου και Έρικας Δημητρίου θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, στις 5:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η παρουσίαση θα γίνει από τη Δρα Κατερίνα Καρατάσου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Frederick.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν, η Διευθύντρια του Εκδοτικού Οίκου «Εν Τύποις»,  κ. Βούλα Κοκκίνου,  που ανέλαβε την έκδοση του βιβλίου, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, Δρ Κυπριανός Δ. Λούη, ο Διευθυντής του Περιφερειακού Γυμνασίου Πέρα Χωρίου-Νήσου, κ. Κώστας Μυλωνάς καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν η τέως Διευθύντρια του Σχολείου, κ.Παναγιώτα Αργυρού, οι μαθήτριες Μαγδαλένα Βασιλείου, Σοφία Κόρτα, Ελένη-Ευαγγελία Ρούσου, Αλεξάνδρα Ηρακλέους, Στυλιανή Δράκου, Ανδρεανή Χατζηλουκά και ο μαθητής Αθανάσιος Θεοφίλου.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα αναγνωστούν από τη φιλόλογο και ηθοποιό, κ. Ανθή Αντωνιάδου.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από την τηλεκπαίδευση και την πανδημία του κορωνοϊού μαζί με τους συνακόλουθους περιορισμούς.

Το βιβλίο περιλαμβάνει ποικίλα ανθρωπιστικά μηνύματα τονίζοντας τη σημασία του να σκέφτεται κανείς το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ. Αφήνει τον αναγνώστη ν’ αντιληφθεί ότι η ευτυχία βρίσκεται παντού γύρω μας, ακόμα και στις πιο μικρές χαρές τις ζωής, τις οποίες πολλοί μέχρι πρότινος, προσπερνούσαν θεωρώντας τις ασήμαντες. Στόχος επίσης του βιβλίου είναι η ανάδειξη της ορθής χρήσης του διαδικτύου καθώς και η αξιοποίηση των αναρίθμητων δυνατοτήτων και πληροφοριών που αυτό προσφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο κυκλοφορεί στον κώδικα Braille και σε μεγαλογράμματη εκτύπωση για άτομα με οπτική αναπηρία, ενώ έχει μεταφραστεί και στην αγγλική γλώσσα.

Τέλος, σημειώνεται ότι το βιβλίο έχει αφιερωθεί στους επαγγελματίες της πρώτης γραμμής των δημόσιων και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων  καθώς και σε όλους αυτούς που έφυγαν από κοντά μας λόγω της πανδημίας.

 

Σύνοψη

Ο Ιάσονας είναι μαθητής Γυμνασίου. Εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά ξαφνικά μπήκαν στη ζωή του οι πρωτόγνωρες αλλαγές που έφερε με την εμφάνισή της η πανδημία του κορωνοϊού. Μέρες καραντίνας με τα σχολεία κλειστά και την τηλεκπαίδευση να γίνεται, μεταξύ άλλων, η νέα του ρουτίνα. Ο Ιάσονας, παιδί με ταλέντο στη ζωγραφική, αναζητά διέξοδο από τους περιορισμούς. Για να ξεφύγει, μπαίνει σε ενδιαφέρουσες περιπέτειες. Θα καταφέρει άραγε να βρει τρόπους που θα τον οδηγήσουν στη μαγεία μιας «έναστρης νύχτας» και στο φως μιας λαμπερής μέρας; Θα μπορέσει επιτέλους να δει το χαμόγελο και στα χείλη των ανθρώπων;

Διάθεση βιβλίου: Από το βιβλιοπωλείο «Εν Τύποις» και το Σολώνειο Κέντρο Βιβλίου.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor