H Aναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας συμμετέχει στο έργο 2LIFES

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) συμμετέχει ως μοναδικός εταίρος από την Κύπρο στο έργο 2LIFES, το οποίο εγκρίθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Europe, την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 με προϋπολογισμό ύψους 1.383.826,00 ευρώ και χρονικό ορίζοντα 42 μηνών.

Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο συμμετέχουν 7 Εταίροι από 7 Ευρωπαϊκές Χώρες ( Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ), Κύπρος, AVA, Aarhus Waste and Heat Department, Δήμος Αρχους, Δανία, EMULSA, Δημοτική Εταιρεία Υπηρεσιών Αστικού περιβάλλοντος της Χιχόν, Ισπανία, KDRIÜ Central Transdanubian Regional Innovation Agency, Ουγκαρία, KRWMC, Klaipeda Regional Waste Management Center, Λιθουανία, Περιφέρεια Μάρκε, Italy και RREUSE Re-use and Recycling European Union Social Enterprises, Βέλγιο).

Το έργο 2LIFES θα αποτελέσει το μέσο προώθησης της έννοιας της «επανάχρησης / επαναχρησιμοποίησης – reuse» στις δημόσιες πολιτικές.

Επικεντρώνεται αποκλειστικά στην επανάχρηση και πιο συγκεκριμένα στην επανάχρηση που προωθείται σε επίπεδα δημόσιας διοίκησης, κάτι που συνήθως απουσιάζει ή υπολειτουργεί, καθώς προωθείται και εφαρμόζεται κατά βάση από τον τριτογενή τομέα.

Στο πλαίσιο του βασικού άξονα του έργου, που αφορά την επανάχρηση, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας οργάνωσε δύο καμπάνιες ευαισθητοποίησης στο Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας με στόχο την ενημέρωση του κοινού. Στους επισκέπτες χαρίζονταν ποτήρια και καλαμάκια επανάχρησης, διαδίδοντας το μήνυμα της καμπάνιας “ Don’t lose it! Reuse it!”.

Στόχος είναι η σημαντική μείωση της χρήσης πλαστικών υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο σημαντικά την προσπάθεια μετάβασης σε μια κυκλική οικονομία που θα περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor