Σπουδαίες διακρίσεις του Junior Achievement Κύπρου στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας

Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας, το GEN-E, έλαβε χώρα από τις  29 Ιουνίου 2021 μέχρι και 15 Ιουλίου 2021. Με διοργανωτές το Junior Achievement Ευρώπης και το Junior Achievement Λιθουανίας, 20 και 41 χώρες έλαβαν μέρος στους Ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς των προγραμμάτων StartUp και Μαθητική Επιχείρηση αντίστοιχα. Οι ομάδες της Κύπρου, Eleutho Diagnostics και Cipen, όχι μόνο αντιπροσώπευσαν επάξια τη χώρα μας αλλά και έλαβαν σημαντικές διακρίσεις.
 

 

 

Bραβεία Moody's Trailblazer και Ηγεσίας Συνδέσμου Αποφοίτων για την Κυπριακή Μαθητική Επιχείρηση «CIPEN».

Τιμητικές διακρίσεις κατέκτησε και η μαθητική ομάδα Cipen της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας, επιτυγχάνοντας τη βράβευσή της στους εξής τομείς:

  • Βραβείο Moody's Trailblazer – Τrailblazer θεωρείται η επιχειρηματική ιδέα και η ομάδα που πρωτοπορούν στον τομέα εξειδίκευσής τους. Ως ηγέτες, δείχνουν το δρόμο, παίρνουν το ρίσκο και δημιουργούν νέα μονοπάτια για άλλους. Το Moody's Trailblazer Award απονείμεται στην ιδέα με την πιο προνοητική σκέψη, οργάνωση και στην ιδέα που ανοίγει το δρόμο για ένα λαμπρότερο και πιο βιώσιμο μέλλον.

 

  • Βραβείο Ηγεσίας από το Σύνδεσμο Αποφοίτων Junior Achievement Ευρώπης για τη Υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της μαθητικής επιχείρησης, Στέφανη Συμεωνίδη.

Η ιδέα των Ελένη Αποστόλου, Δανάη Λάρκου και Στέφανη Συμεωνίδη κατέπληξε την κριτική επιτροπή για το κυρίως βραβείο αλλά και τις κριτικές επιτροπές για τα επιπλέον Signature βραβεία κάνοντάς μας περήφανους.
 

  

Συγκεκριμένα, η μαθητική εταιρεία Cipen ανακυκλώνει αποτσίγαρα και τα μετατρέπει σε μελάνι για επαναγεμιζόμενες πένες. Τα αποτσίγαρα είναι πολύ επιβλαβή για το περιβάλλον, καθώς απελευθερώνουν τοξικές χημικές ουσίες και δημιουργούν  μικροπλαστική ρύπανση.  Η ιδέα των Cipen έχει ως στόχο να αλλάξει τον κόσμο και να εισαγάγει την εναλλακτική λύση, όπου κάτι τόσο επιβλαβές μετατρέπεται σε κάτι χρήσιμο για καθημερινή χρήση. Χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά συστατικά, το μελάνι  είναι οικολογικό και στοχεύει στην αντικατάσταση άλλων μελανιών στην αγορά. Το συγκεκριμένο μελάνι μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε είδος στυλό ή μπουκάλι μελανιού.

Για την τεράστια επιτυχία της Κύπρου μιλάει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού, Αντιγόνη Κωμοδίκη «Οι προσπάθειες που κάνει ο Junior Achievement Κύπρου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στα παιδιά και τη νεολαία άρχισαν να αποφέρουν καρπούς. Μετά την τεράστια επιτυχία της περσινής χρονιάς με την κατάκτηση της 1ης Θέσης στην Ευρώπη στο πλαίσιο του European Enterprise Challenge, καταφέρνουμε και φέτος να αποχαιρετούμε τη χρονιά με τρία μεγάλα Βραβεία. Συγχαρητήρια στις/ους άξιες/ους εκπροσώπους μας και πολλές ευχαριστίες στο δίκτυο των συνεργατών μας που υποστηρίζει το θεσμό εδώ και πολλά χρόνια.»

Bραβείο Ψηφιακής Καινοτομίας για την Κυπριακή φοιτητική ομάδα «Eleutho Diagnostics».

Τιμητική διάκριση κατέκτησε η κυπριακή ομάδα «Eleutho Diagnostics», του Πανεπιστημίου Κύπρου, επιτυγχάνοντας τη βράβευσή της για το πιο Καινοτόμο Ψηφιακό προϊόν.

Η ιδέα των Ελένη Τοβλετιάν, Γιώργου Παφίτη, Ραφαήλ Φρίξου και Παναγιώτη Προκόπη, για τη διαγνωστική πρόβλεψη του πρόωρου τοκετού κατέπληξε την κριτική επιτροπή της Avanade, αφού θεώρησαν το προϊόν ως το πιο καινοτόμο, με τη μεγαλυτερη πιθανότητα επέκτασης και προοπτική ανάπτυξης στη διεθνή αγορά.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια της ομάδας, Δρ. Ντάινα Νικολάου συγκεκριμένα αναφέρει: «Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Ελευθώ και την Κύπρο μας. Αποτέλεσμα δημιουργικότητας, γνώσεων αλλά και σκληρής δουλειάς για την αποπεράτωση όλων των παραδοτέων του διαγωνισμού. Καταλυτικός ο ρόλος του Junior Achievement Κύπρου, της κριτικής επιτροπής και των ατόμων που με διάφορους τρόπους σμίλευσαν αυτό που είναι σήμερα η Ελευθώ. Μπράβο στα παιδιά και στους μέντορες που τους υποστηρίζουν. Μια εξαιρετική περίπτωση που καταδεικνύει πως όταν οι επιστήμες σμίγουν, στην προκειμένη περίπτωση το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης με το Τμήμα Μηχανικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, όλα είναι πιθανά για το καλό της κοινωνίας.

Μια νίκη και για τα πρόωρα μωράκια και τους γονείς τους καθώς και την Ιατρική κοινότητα που πασχίζει να τα βοηθήσει.»

Η ELEUTHO Diagnostics, είναι μια νεοσύστατη εταιρεία βιοτεχνολογίας που επιδιώκει την αξιόπιστη προβλέψη του πρόωρου τοκετού, χρησιμοποιώντας μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και αισθητήρες EHG. Με την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, η διαδικτυακή τους πλατφόρμα μπορεί να γίνει το βασικό εργαλείο γυναικολόγων και ιατρών για προβλέψεις βάσει δεδομένων κι όχι απλά εμπειριών. Μία πρωτοποριακή ιδέα στην αγορά υγειονομικής περίθαλψης.

Συγχαρητήρια στις κυπριακές ομάδες για την καταπληκτική δουλειά, αφοσίωση, δημιουργικότητα και ενθουσιασμό.

Ο Junior Achievement Κύπρου (JA Κύπρου) είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, μέλος του παγκόσμιου μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide. Ειδικεύεται σε προγράμματα εκπαίδευσης νέων στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του οικονομικού εγγραμματισμού και των δεξιοτήτων που απαιτούνται από την αγορά εργασίας. Τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν στους μαθητές και στις μαθήτριες γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την επιτυχή επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ο Οργανισμός υποστηρίζεται από:

Στρατηγικός Συνεργάτης: Astrobank

Εταίροι: Cyta, PwC Κύπρου, Embassy of the United States

Υποστηρικτές: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, MetLife

Θεσμικός Συνεργάτης: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και  Νεολαίας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.jacyprus.org ή επικοινωνήστε με τη Έμιλη Σωτηρίου στο τηλέφωνο 97-715909 και στο email info@jacyprus.org

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor