Απονομή Φιλολογικών Βραβείων Κώστα Μόντη

Με μια σεμνή τελετή στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η απονομή των φετινών Μαθητικών Βραβείων Κώστα Μόντη, που αφορούν το Διαγωνισμό Συγγραφής Δοκιμίου με βάση στίχους του μεγάλου ποιητή της Κύπρου και του Ελληνισμού Κώστα Μόντη. Στο Διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες απ’ όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Λύκεια της Κύπρου.

Τα βραβεία αυτά, είναι αφιερωμένα στη μνήμη του αει. Φώτου Φωτιάδη, εισηγητή και εμπνευστή του θεσμού των Βραβείων Κώστα Μόντη.

Με βάση τα αποτελέσματα απονεμήθηκαν τέσσερα χρηματικά βραβεία, τα δύο πρώτα βραβεία απονεμήθηκαν στη μαθήτρια Παντελή Αντριάνα του Λυκείου Παραλιμνίου και στη μαθήτρια Ορθοδόξου Στυλιάνα του Λυκείου Λινόπετρας. Τα δύο δεύτερα βραβεία απονεμήθηκαν στη μαθήτρια Λουκά Χριστιάνα του Λυκείου Παραλιμνίου και στη μαθήτρια Σταύρου Ειρήνη της Ιδιωτικής Σχολής Φόρουμ.

Σε σύντομη ομιλία τους τόσο ο κ.  Σιμάκης  Συμεού, Επιθεωρητής Φιλολογικών Μαθημάτων του Υπουργείου Παιδείας, όσο και ο  Δρ.  Χρίστος Αριστείδου, Διευθυντής του Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης», ανέφεραν ότι, εκτός από την απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τον μεγάλο και πολυβραβευμένο ποιητή της Κύπρου Κώστα Μόντη, τα Βραβεία του Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης», σύμφωνα με μια κοινή διαπίστωση όλων των εμπλεκομένων φορέων, αποτελούν ταυτόχρονα και μια πολύπλευρη, σημαντική και ωφέλιμη προσφορά στη μαθητική νεολαία μας, καθότι την βοηθά ν‘ αποκτήσει πρόσθετες γνώσεις και εμπειρίες.

Τα Ετήσια Βραβεία Κώστα Μόντη, που έχουν καταστεί πλέον θεσμός, διοργανώνονται από το Κοινωφελές, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor