Δωρεά από τη Βιομηχανία στο Τμήμα Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Το Τμήμα Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει μια σημαντική δωρεά από τη βιομηχανία υπό μορφή παραχώρησης αδειών χρήσης λογισμικού. Συγκεκριμένα, η Petroleum Experts Ltd (Petex), μια εταιρεία που ειδικεύεται σε εξειδικευμένο λογισμικό που χρησιμοποιείται στη Μηχανική Πετρελαίου και τη Τεκτονική Γεωλογία, έχει προσφέρει ως δωρεά στα προγράμματα Μηχανικής Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Τμήματος Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας 10 άδειες χρήσης της σουίτας λογισμικού MOVE, το εμπορικό ισοδύναμο των οποίων ανέρχεται στις £1,409,060 (περίπου €1,642,260).

Το λογισμικό MOVE είναι ένα προηγμένο σύνολο εργαλείων ψηφιακής μοντελοποίησης και ανάλυσης, που χρησιμοποιείται για τη μείωση του κινδύνου και της αβεβαιότητας σε γεωλογικά μοντέλα και μοντέλα εκμετάλλευσης ταμιευτήρων, υποστηρίζοντας παράλληλα την έρευνα και διδασκαλία στα προγράμματα Μηχανικής Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Πιο συγκεκριμένα, το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσομοίωση φαινομένων ροής πολυφασικών ρευστών σε πορώδη μέσα τόσο σε 2D όσο και σε 3D, προσομοίωση γεωμηχανικής συμπεριφοράς πετρωμάτων, προσομοίωσης  υδραυλικής θραύσης και δικτύων ρωγμών σε κατακερματισμένα πετρώματα, ανάλυση αντοχής των πετρωμάτων, ανάλυση και απόκριση  ρηγμάτων, προσομοίωση ιζηματογένεσης κλπ. Επιπλέον, παρέχει δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ και άλλων πακέτων λογισμικού όπως λ.χ. τα Petrel, OpenWorks και GST. Περισσότερες πληροφορίες για το λογισμικό MOVE υπάρχουν στην ιστοσελίδα υποστήριξης https://www.petex.com/products/move-suite/move/.

Η αναφερόμενη δωρεά θα εμπλουτίσει περαιτέρω την πληθώρα λογισμικών πακέτων που είναι ήδη διαθέσιμα για έρευνα και διδασκαλία στους φοιτητές και τους ακαδημαϊκούς των προγραμμάτων του Πανεπιστημίου. Τα προγράμματα Μηχανικής Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι τα πρώτα και μοναδικά προγράμματα στην Κύπρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή που είναι διαθέσιμα και στα τρία επίπεδα σπουδών (Πτυχίο, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό), όπου έχουν τύχει αναγνώρισης και προσφέρονται με επιτυχία από το Χειμερινό εξάμηνο του 2013.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor