Cheers, σε κάθε μπαμπά εκεί έξω

Η “Ημέρα του Πατέρα” δεν είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής γιορτή, τουλάχιστον όχι στην Κύπρο. Η αμερικανικής εμπνεύσεως ωστόσο Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα, γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου (20 Ιουνίου φέτος, τιμώντας με δώρα, πολλές αγκαλιές και την οικειότητα που συνήθως δεν απολαμβάνουν, οι μπαμπάδες και παππούδες κάθε οικογένειας.

Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα, ήταν η Αμερικανίδα, η Σονόρα Σμαρτ - Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Ο πρώτος εορτασμός της Ημέρας του Πατέρα έγινε στις 19 Ιουνίου 1910 στο Σπόκεν της πολιτείας Γουάσινγκτον, όπου ζούσε η οικογένεια Σμαρτ. Παρέμεινε ένα γεγονός τοπικής σημασίας για πολλά χρόνια μέχρι το 1966, οπότε ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον με διάταγμά του ανακήρυξε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα. Έκτοτε ήταν θέμα χρόνια ο εορτασμός να περάσει τα αμερικανικά σύνορα και να διεθνοποιηθεί.

Η Γιορτή του Πατέρα σημαίνει πολλά και αποτελεί μια εξαιρετική αφορμή για να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που με έναν ιδιαίτερο, διαφορετικό  και συχνά εκτός πλαισίων τρόπο έχουν αναλάβει να αναδείξουν τον χαρακτήρα και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών τους. Ως μπαμπάδες και κάποιες φορές πολύ περισσότερο ως παππούδες, αναλαμβάνουν δράση στα δύσκολα.

Σε μια δύσκολη χρονιά, ο ρόλος των μπαμπάδων και παππούδων υπήρξε εξαιρετικά σημαντικός και ενισχυτικός. Αυτή ήταν και η αφορμή που δύο κυπριακές επιχειρήσεις ένωσαν δυνάμεις και αποφάσισαν να τιμήσουν και να κάνουν cheers - στην υγειά ή στη μνήμη- των παππούδων και μπαμπάδων που στάθηκαν δίπλα τους, τους ενέπνευσαν, τους στήριξαν, τους βοήθησαν και προστάτευσαν.

Μια εξαιρετικά εμπνευσμένη συνένωση έλαβε χώρα προκειμένου να μπορέσουμε να γιορτάσουμε και τιμήσουμε όπως αξίζει τους πατεράδες και παππούδες μας.

Η «Cava Boutique», αποτέλεσμα μακροχρόνιας φίλιας, επιχειρηματικών αναζητήσεων και οινολογικής αγάπης, πρότεινε στην οικογενειακή επιχείρηση του Οινοποιείου «ΛΑΚΡΙΑ» η οποία βρίσκεται στην κοινότητα Σαλαμιού στην περιοχή της Πάφου, να ενώσουν δυνάμεις και να δημιουργήσουν τρία κρασιά αφιερωμένα στους μπαμπάδες και παππούδες μας.

Η ποιότητα και συνέπεια που χαρακτηρίζει το Οινοποιείο «ΛΑΚΡΙΑ» συνάντησε την καλαισθησία και ενσυναίσθηση που διακρίνει την «Cava Boutique» για ένα πρωτότυπο, ιδιαίτερο και συνάμα ξεχωριστό project.

“Ήταν μια όμορφη ιδέα που μας συγκίνησε. Δεν ήταν η πρώτη φορά που μας ζητούν custom made κρασιά για ιδιαίτερες και ξεχωριστές επετείους, ποτέ όμως κάτι τόσο ιδιαίτερο για έναν τόσο τρυφερό σκοπό”, ανέφερε ο κος Σώτος Χατζηττοφής, το ένα από τα τρία ξαδέρφια που διαχειρίζονται το Οινοποιείο «ΛΑΚΡΙΑ». “Μέσα από την πρόταση αυτή τιμούμε και τους δικούς μας πατέρες και παππούδες των παιδιών μας, όχι μόνο για όσα μας κληρονόμησαν αλλά πρωτίστως για όσα μας κληροδότησαν.

“Για την ομάδα της Cava Boutique, υπήρξε ένας αρκετά απαιτητικός χρόνος. Εν καιρώ κρίσης και μέσα από πολλές αντιξοότητες, προκλήσεις και δυσκολίες, ξεκινήσαμε κάτι νέο. Υλοποιήσαμε όνειρα, φιλοδοξίες και δώσαμε στέγη στην αγάπη μας για το κρασί. Όλη αυτή η προσπάθεια δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη στήριξη των οικογενειών μας. Αυτή την εκτίμηση θελήσαμε να εκφράσουμε μέσα από το project αυτό, στους ανθρώπους που την εκφράζουμε λιγότερο. Αν κάτι μας άφησε αυτή η χρονιά είναι η ανάγκη να εκδηλώνουμε συναισθήματα, να μην τα αναβάλλουμε για αργότερα, να μην τα θεωρούμε δεδομένα”, δήλωσε εκ μέρους της Cava Boutique, ο εκ των ιδιοκτητών κος Κρίστης Πλαστήρας

Τα επετειακά κρασιά μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε ειδικές συσκευασίες και προσιτές τιμές από το κατάστημα της Cava Boutique στη Λεωφόρο Νίκου Παττίχη 103 στη Λεμεσό (τηλ 700 88 678), είτε μέσω της ιστοσελίδας https://cava.boutique/ με παράδοση σε όλη την Κύπρο,. 

Cheers λοιπόν! Στην υγειά τους ή στη μνήμη τους! Σε αυτούς που αισθανόμαστε πατεράδες μας. 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor