Ξανά στα βαθιά βούτηξε το Dixan γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Δελτίο Τύπου  08/06/2021 12:30
Ξανά στα βαθιά βούτηξε το Dixan γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Ξανά στα βαθιά βούτηξε το Dixan γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Δελτίο Τύπου  08/06/2021 12:30

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου, η GPM-HENKEL Ltd και το Dixan έφεραν εις πέρας ακόμα έναν καθαρισμό στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Καθάρισε σε βάθος». Την Τετάρτη 2 Ιουνίου, οι δύτες του Dixan βούτηξαν για άλλη μια φορά στα βαθιά και ανέσυραν κάθε λογής απορρίμματα από τον βυθό.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους οργανισμούς Cyprus Sustainable Tourism Initiative (CSTI) και Keep Our Sand and Sea Plastic Free με εθελοντές οι οποίοι ανέλαβαν τον παράκτιο καθαρισμό του Green Bay στον Πρωταρά, ενόσω οι δύτες του Dixan καθάριζαν τον βυθό.

henkelvythos2

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα αποτελούμενη από 5 πιστοποιημένους δύτες του No Limit Scuba Training Centre και με την υποστήριξη του Scuba Diving Support Centre για παροχή εξοπλισμού, απάλλαξε τον βυθό από 216kg απορριμμάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν καρέκλες, αλιευτικά εργαλεία, τενεκεδάκια, πλαστικά μπουκάλια, πλαστικές σακούλες, μεταλλικές αλυσίδες κ.α. Χαρακτηριστικό ήταν ότι σε κάποια από αυτά τα αντικείμενα βρέθηκαν θαλάσσιοι οργανισμοί, όπως μερικά μικρά χταπόδια που εντοπίστηκαν μέσα σε μπουκάλια και τα οποία στη συνέχεια ελευθερώθηκαν ξανά στη θάλασσα.

henkelvythos3

Κάθε καθαρισμός που υλοποιείται από την GPM-HENKEL Ltd και τους συνεργάτες της αποτελεί μέρος του περιβαλλοντικού προγράμματος του Dixan «Καθάρισε σε βάθος», το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «για καλό» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
 

henkelvythos4

 
Αυτός είναι ο δεύτερος χρόνος του προγράμματος που ήδη έχει πετύχει την ανάσυρση ενός τόνου απορριμμάτων από τον βυθό των Κυπριακών θαλασσών.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας