Διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης για τη χρήση της τεχνολογίας Blockchain

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και διαδικτυακή πλατφόρμα για τη χρήση της τεχνολογίας Blockchain από μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναπτύσσει το Εργαστήριο Κινητών Συσκευών (Mobile Devices Laboratory-MDL) του Πανεπιστημίου Frederick σε συνεργασία με την κοινοπραξία του έργου BCT4SMEs (Blockchain Technology For Small Medium-sized Enterprises). Το πρόγραμμα και η πλατφόρμα BCT4SMEs αναπτύσσονται στο πλαίσιο του ομότιτλου έργου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Βlockchain και να προσφέρουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα BCT4SMEs παρέχει ένα εξατομικευμένο περιβάλλον εκμάθησης σε κάθε χρήστη, ώστε να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την τεχνολογία Blockchain σε δύο κύριους τομείς: της ασφάλειας και των χρηματοοικονομικών. Στην εν λόγω πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμο το BCT Course, ένα μάθημα για την τεχνολογία Blockchain που θα σχεδιαστεί από το Εργαστήριo Κινητών Συσκευών του Πανεπιστημίου Frederick σε συνεργασία με την κοινοπραξία του έργου. Το Εργαστήριο συμμετέχει επίσης στην ανάπτυξη του διαδικτυακού εργαλείου ΒΙΑ (Blockchain Implementation Assistant), που θα λειτουργεί ως ένας «ψηφιακός βοηθός» για τους χρήστες/εκπαιδευόμενους της πλατφόρμας. Το ΒΙΑ είναι ένα διαδραστικό εργαλείο το οποίο αξιολογεί τη γνώση και τις ικανότητες των εκπαιδευόμενων και εξατομικεύει την πλοήγησή τους στην πλατφόρμα, ανάλογα με το είδος της επιχείρησής τους και τις πληροφορίες που τους είναι πιο χρήσιμες. Το ΒΙΑ είναι το πιο καινοτόμο εργαλείο του έργου BCT4SMEs, καθώς προσφέρει ένα καθόλα εξατομικευμένο και διαδραστικό τρόπο ανάπτυξης και παροχής εκπαιδευτικού υλικού.

 

Το έργο BCT4SMEs αποτελεί συνεργασία μεταξύ έξι διεθνών εταίρων: Του CIVIC (Σκωτία), της Danmar Computers SP Zoo (Πολωνία), της AKNOW (Ελλάδα), της FyG (Ισπανία), της ATERMON (Ολλανδία) και του Εργαστηρίου Κινητών Συσκευών του Πανεπιστημίου Frederick, αναπόσπαστου μέρους του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου. Το Εργαστήριο αναπτύσσει έξυπνα και εξατομικευμένα περιβάλλοντα βασισμένα στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για την ηλεκτρονική μάθηση, την επαγγελματική εκπαιδευτική κατάρτιση και την αντιμετώπιση άλλων κοινωνικών προκλήσεων. Στη συντονιστική ομάδα του ΜDL για το εν λόγω έργο συμμετέχουν ως επικεφαλής ο Δρ Αχιλλέας Αχιλλέως, Λέκτορας, και οι Δρ Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του MDL, και Δρ Μάριος Λέστας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor