Επιχείρηση της Χρονιάς: Οι 10 φιναλίστ που κατάφεραν να κερδίσουν το «εισιτήριο» για τον τελικό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 8η Εμπορική Έκθεση του Οργανισμού Junior Achievement Κύπρου. Λόγω των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε τον τελευταίο χρόνο με την πανδημία, η Εμπορική Έκθεση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 10 Απριλίου με τη συμμετοχή πάνω από 300 μαθητών/τριών – ηλικίας 15-18 ετών. Οι νεαροί επιχειρηματίες εκπροσώπησαν 45 μαθητικές εταιρείες οι οποίες παρουσίασαν και πούλησαν στο κοινό τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες τους. Η ανταπόκριση του κοινού, μεγάλη. Σχεδόν 1000 άτομα επισκέφτηκαν τα ψηφιακά κανάλια των παιδιών μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Εξειδικευμένη κριτική επιτροπή επισκέφθηκε τα ψηφιακά κανάλια των εταιρειών και αξιολόγησε τις επιχειρηματικές ιδέες των μαθητών/τριών. Οι δέκα επιχειρήσεις που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία είναι (με αλφαβητική σειρά), η ARTIQUE από το English School Nicosia, η CIPEN από το American Academy Λάρνακας, η EXOTICAR AROMATICS από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμιας, η HERBO CUBES από το G C School of Careers, η MounTour από την Εμπορική Σχολή Μιτσή Λεμύθου, η Quik Mealz από το International School Πάφου, η SignPocket από τη Σχολή Τυφλών, η StAir από το Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού, η Wash-a-ball από G C School of Careers και η WECARE από τη Τεχνική Σχολή Λάρνακας. Η Τελική Φάση του Διαγωνισμού προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου 2021 στο Royal Hall, στη Λευκωσία (τηρουμένων όλων των απαραίτητων πρωτοκόλλων) και η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί ψηφιακά και φιλοξενηθεί από το Junior Achievement Λιθουανίας.   

 

 
Λόγω των ιδιαίτερων περιστάσεων, δημιουργήθηκε για φέτος,  ένα νέο βραβείο, του καναλιού με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, το οποίο απονεμήθηκε στις ομάδες Wash – a – ball του Λυκείου G C School of Careers και Biotera του Λυκείου Λατσιών.

Οι μαθητικές εταιρείες δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος «Μαθητική Επιχείρηση» που εφαρμόζεται στα Δημόσια και Ιδιωτικά Λύκεια της Κύπρου. Το πρόγραμμα αυτό δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες να ανακαλύψουν στην πράξη πώς λειτουργεί μια επιχείρηση, να κατανοήσουν πώς αναπτύσσεται και υλοποιείται μια επιχειρηματική ιδέα, από το στάδιο της αρχικής σύλληψης μέχρι τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης. Στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους νέους και τις νέες με γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την αγορά εργασίας, για την ανάπτυξη της δικής τους επιχειρηματικής δραστηριότητας και γενικότερα για την επιτυχή τους σταδιοδρομία τόσο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.  

 

 

 

Ο οργανισμός JA Cyprus υποστηρίζεται από:

  • Στρατηγικός Συνεργάτης:             Astrobank Κύπρου
  • Εταίροι:                                         Cyta, PwC Κύπρου
  • Υποστηρικτής:                               Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, MetLife
  • Θεσμικός Συνεργάτης:                   Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και  Νεολαίας

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.jacyprus.org ή επικοινωνήστε με τη Έμιλη Σωτηρίου στο τηλέφωνο 97-715909 και στο email info@jacyprus.org

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor