Νέα παρέμβαση στην υγειά με προσφορά συστήματος MRI

Ακολουθώντας την αρχαιοελληνική ρήση «ο φίλος τον φίλον εν πόνοις και κινδύνοις, ου λείπει», η ΟΠΑΠ Κύπρου έκανε νέα ουσιαστική παρέμβαση στον τομέα της Υγείας, προσφέροντας αυτή τη φορά ένα σύγχρονο σύστημα Απεικόνισης Μαγνητικού Συντονισμού (MRI), για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η παράδοση του συστήματος MRI έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρη Αλετράρη στον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου σε σύντομη τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Στην τελετή παρέστη και ο Εκτελεστικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Κυριάκος Γεωργίου ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του νέου υπερσύγχρονου συστήματος ιατρικής απεικόνισης.

Το σύστημα αξίας 1,600,000 ευρώ εγκαταστάθηκε ήδη στο Ακτινολογικό Τμήμα και μπορεί να πραγματοποιεί μεγάλο εύρος εξετάσεων συμπεριλαμβανομένων και εξετάσεων που δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν προηγουμένως στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Παράλληλα όμως με τις τεχνολογικές του δυνατότητες, το νέο σύστημα διαμορφώνει φιλικές συνθήκες στον εξεταζόμενο αφού συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων άγχους και κλειστοφοβίας προσφέροντάς του αίσθηση ελευθερίας και χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

«Συναισθανόμενοι τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος κάνουμε ξανά αυτό το οποίο υπαγορεύει η διαχρονική ευαισθησία της ΟΠΑΠ Κύπρου στα θέματα κοινωνικής αρωγής» είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας, Δημήτρης Αλετράρης, σημειώνοντας ότι η προσφορά του συστήματος MRI, όπως και όλες οι προηγούμενες παρεμβάσεις της ΟΠΑΠ Κύπρου στον τομέα της Υγείας, γίνεται στη βάση της απόλυτης συνεννόησης και συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας.

«Παρά το γεγονός ότι οι καθολικές ανατροπές που προκάλεσε η πανδημία επηρέασαν σοβαρά και την επιχειρηματική δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου», τόνισε ο κύριος Αλετράρης, «ούτε μια στιγμή σταθήκαμε μακριά από τις ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας. Πολύ περισσότερο στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, ο οποίος αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα στην κοινωνική δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου».

Παραλαμβάνοντας το σύστημα MRI, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου πρόταξε τη σημαντικότητά του στην αναβάθμιση της διαγνωστικής αξίας των εξετάσεων και τη συμβολή του στην ενίσχυση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα δημόσια νοσηλευτήρια. Ο κύριος Υπουργός ευχαρίστησε επίσης την ΟΠΑΠ Κύπρου, η οποία «υλοποιώντας τη στρατηγική της δέσμευση για διαρκή αναβάθμιση της ιατρικής φροντίδας στο νησί μας, στέκεται συνεχώς αρωγός στο δύσκολο εξοπλιστικό έργο του Υπουργείου Υγείας». Ο κύριος Υπουργός, πέρα από τις ειλικρινείς του ευχαριστίες εξέφρασε την ελπίδα και για μελλοντικές παρόμοιες ενέργειες εκ μέρους της ΟΠΑΠ Κύπρου.

Η νέα χορηγία της ΟΠΑΠ Κύπρου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεών της στον τομέα της Υγείας και οι οποίες παρεμβάσεις, ιδιαίτερα στα τελευταία δέκα χρόνια έχουν συμβάλει στην ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των δημόσιων νοσηλευτηρίων και ιδρυμάτων και κατ΄ επέκταση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Ιεραρχώντας τις κατά καιρούς ανάγκες και προτεραιότητες της κοινωνίας του τόπου, η εταιρία ΟΠΑΠ Κύπρου προτάσσει ιδιαίτερα τον τομέα της Υγείας και από το 2012  προβαίνει συστηματικά σε τεράστιες προσφορές στα Νοσοκομειακά Ιδρύματα τις κυριότερες των οποίων παραθέτουμε χρονολογικά.

-Το 2012 παρέδωσε στο Υπουργείο Υγείας οκτώ υπερσύγχρονους, ψηφιακούς μαστογράφους για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, οι οποίοι αποτελούσαν και τη μεγαλύτερη χορηγία που έγινε ποτέ στον χώρο της Υγείας

 

-Το 2012 παρέδωσε στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό ταυτοποίησης δοτών μυελού των οστών.

 

-Το 2013 παρέδωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 6 σύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης και 6 εργονομικές πολυθρόνες για την πιο άνετη διαδικασία αιμοκάθαρσης.

 

-Το 2014 παρέδωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ένα τελευταίας τεχνολογίας αγγειογράφο.

 

 -Το 2015  παρέδωσε στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας ένα υπερσύγχρονο ακτινοσκοπικό μηχάνημα.

 

-Το 2015 παρέδωσε στο Υπουργείο Υγείας ένα σύγχρονο μηχάνημα ανάλυσης και ταυτοποίησης ναρκωτικών και φαρμακευτικών ουσιών για τις ανάγκες του Γενικού Χημείου. 

 

-Το 2016 παρέδωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου σύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης.

 

-Το 2017 παρέδωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού ένα Σύστημα Υπολογιστικής Τομογραφίας.

 

-Το 2017 παρέδωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού θερμοκοιτίδες για τις ανάγκες των πρόωρων μωρών.

 

-Το 2018 εγκαινιάστηκε η νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας η οποία δημιουργήθηκε με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου.

 

-Το 2018 εγκαινιάστηκε το Κέντρο Παιδικού Καρκίνου στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα που δημιουργήθηκε με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου.

 

-Το 2019 στήριξε το Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού "Στέλλα Σουλιώτη".

 

-Το 2020 συνέβαλε στην αγορά του πρώτου υπερσύγχρονο νεογνολογικού και παιδιατρικού ασθενοφόρου στην Κύπρο για να αξιοποιηθεί από τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών  και Πρόωρων του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄.

 

-Το 2020 χορήγησε εξολοκλήρου την ανέγερση της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

 

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις της ΟΠΑΠ Κύπρου έγιναν παράλληλα με τη συστηματική και  θεσμοθετημένη στήριξη της σε φορείς και ιδρύματα που εξυπηρετούν πολύμορφα τον ευρύτερο χώρο της Υγείας.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor