2ο Διαδικτυακό Εργαστήριο για την Παιδεία για τα Μέσα στο πλαίσιο του «European MediaCoach Initiative - EMCI» από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, συνδιοργανώνουν το διαδικτυακό Εργαστήριο (National Workshop) με θέμα «Παιδεία για τα Μέσα, κριτική σκέψη και ελευθερία της έκφρασης: προοπτικές και διλήμματα», στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Ευρωπαϊκού Έργου «European MediaCoach Initiative - EMCI». Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, 5.00-7.00 μμ.

 Το Έργο EMCI προωθεί τον γραμματισμό και την κριτική σκέψη για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) ανάμεσα στους νέους, συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+ KA3 και υλοποιείται σε 5 χώρες (Κύπρο, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πορτογαλία). Συντονιστής του Έργου είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο συμμετέχει και ως ερευνητικός εταίρος στο Πρόγραμμα.

Πρόκειται για το δεύτερο διαδικτυακό Εργαστήριο (National Workshop) του είδους του, που στόχο έχει να φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν από την ενασχόληση με τα Μέσα και να συμβάλει και να διευρύνει τη συζήτηση, προτείνοντας λύσεις και προοπτικές στις συναφείς προκλήσεις . Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου, προσκεκλημένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν το ζήτημα της προώθησης της Παιδείας για τα Μέσα και της καλλιέργειας κριτικής σκέψης γύρω από αυτά, καθώς και τις βασικές αρχές και πρακτικές της ελευθερίας της έκφρασης. Επίσης, εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν ενδεικτικές διδακτικές προσεγγίσεις για τη σχολική εκπαίδευση, οι οποίες αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της σειράς σεμιναρίων «MediaCoach: Υποστηρίζοντας την Παιδεία για τα Μέσα», τα οποία οργανώθηκαν από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε ζητήματα ευκαιριών, προκλήσεων και διλημμάτων που προκύπτουν.

Έρευνες έχουν καταδείξει πως όσο αυξάνεται ο χρόνος που οι νέοι αφιερώνουν στο διαδίκτυο, τόσο η κοινωνία της πληροφορίας αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ζούν και αλληλεπιδρούν, αφού βιώνουν προκλήσεις οι οποίες προκαλούν ριζικές αλλαγές στις βασικές αξίες της ζωής τους. Το Ευρωπαϊκό Έργο EMCI έχει προσφέρει τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών που ασχολούνται με τη νεολαία να επιμορφωθούν και να καταρτιστούν ως εκπαιδευτές (MediaCoaches), ώστε να είναι σε θέση να προωθήσουν τον γραμματισμό και την κριτική σκέψη για τα ΜΜΕ σε μαθητές και άλλες ομάδες της νεολαίας. 

 

Για δωρεάν συμμετοχή ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://eu.bbcollab.com/guest/df40d44a1b674cfd92b13586b723b234

Όσοι/Όσες από τους/τις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες επιθυμούν να λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://forms.gle/tkWWfKNcjrs9c64A9

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor