Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία η Μουσική Διαδικτυακή Διάλεξη από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 11 Μαρτίου, η διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο “If you don't live it, it won't come out of your horn: Improvisation, musical identities and all that jazz,” που διοργάνωσε το Κέντρο Αριστείας για την Έρευνα & Καινοτομία στις Κοινωνικές Επιστήμες, τις Τέχνες και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (SOSCIEATH) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κύριος ομιλητής της διάλεξης, ο διακεκριμένος καθηγητής Μουσικής Ψυχολογίας και Αυτοσχεδιασμού του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, Raymond MacDonald. Ο καθηγητής Raymond MacDonald είναι διεθνώς αναγνωρισμένος στο χώρο της Μουσικής για το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο σε θέματα δημιουργικότητας, μουσικών ταυτοτήτων και κοινωνιολογικής διάστασης της μουσικής εμπλοκής.

Η διάλεξη στόχευσε να αναδείξει  τη σημασία του αυτοσχεδιασμού, ως προσβάσιμη, μοναδική, αυθόρμητη, κοινωνική και δημιουργική διαδικασία, καθώς και τον τρόπο που η συμμετοχή σε δράσεις αυτοσχεδιασμού, διαμορφώνει μουσικές ταυτότητες, στα πλαίσια της μουσικής εκπαίδευσης και της μουσικοθεραπείας.

Την διάλεξη παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, μουσικοί, ερευνητές και φοιτητές από Κύπρο και Ελλάδα.

Το Κέντρο Αριστείας για την Έρευνα & Καινοτομία στις Κοινωνικές Επιστήμες, τις Τέχνες και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (SOSCIEATH) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, θα συνεχίσει την προσφορά του προς και την επαφή του με την ευρύτερη κοινωνία της Κύπρου και Ελλάδας με ερευνητικά προγράμματα, επιμορφωτικά σεμινάρια, και εκδηλώσεις σε διάφορες θεματικές.

 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor