Η DP World Limassol τιμά τις γυναίκες του ναυτιλιακού κλάδου

H DP World Limassol τίμησε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για την συνεχή ενδυνάμωση των γυναικών στον λιμενικό κλάδο, καθώς και στον ναυτιλιακό τομέα ευρύτερα.

Οι γυναίκες που ανήκουν στο δυναμικό της Εταιρείας έλαβαν συμβολικά δώρα ενώ ενημερώθηκαν για το ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών και ευκαιριών κατάρτισης που παρέχει ο Όμιλος σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς επίσης και τα μακροπρόθεσμα προγράμματα που έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών σε όλα τα επίπεδα. Ειδικότερα, το διεθνές πρόγραμμα του Ομίλου “DP World 4 Women”, προωθεί προγράμματα εκπαίδευσης και καθοδήγησης, ειδικά σχεδιασμένα για γυναίκες, τα οποία στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων αλλά και τη διεύρυνση της δεξαμενής ταλέντων.

Συγκεκριμένα, η DP World Limassol θα πραγματοποιήσει φέτος, μεταξύ άλλων, σειρά εργαστηρίων για την ενίσχυση προσωπικών δεξιοτήτων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Steer your destiny», το οποίο διοργανώνεται από το Περιφερειακό Γραφείο του Ομίλου. Τα εργαστήρια, που θα διεξάγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τις γυναίκες να αναπτύξουν το personal brand τους, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, αλλά και να αυξήσουν παράλληλα, την επιρροή τους. Επιπρόσθετα, η Εταιρεία προγραμματίζει τη διοργάνωση διαδικτυακών συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης (roundtables), που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τις γυναίκες-μέλη του προσωπικού της Εταιρείας και στις οποίες θα συμμετέχουν τόσο στελέχη του Ομίλου, όσο και εξωτερικοί ομιλητές.

 

 
Σε δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, Nawaf Abdulla, ανέφερε: «Η επένδυση στην ενδυνάμωση των γυναικών είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης της ναυτιλιακής/λιμενικής βιομηχανίας. Παρόλο που ο αριθμός των γυναικών στον τομέα των λιμανιών και της ναυτιλίας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια προόδου. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις γυναίκες που στελεχώνουν την ομάδα μας και παραμένουμε προσηλωμένοι στη δέσμευσή μας για ισότητα μεταξύ των φύλων και την παροχή ίσων ευκαιριών. Ως οργανισμός στοχεύουμε στη διαμόρφωση ενός ποικιλόμορφου περιβάλλοντος εργασίας, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, που θα ενισχύει τη δημιουργικότητα, οδηγώντας στην εξεύρεση καλύτερων και καινοτόμων ιδεών.

 

 «Ως κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της εφοδιαστικής», σημείωσε, «παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσέλκυση και διατήρηση περισσότερων γυναικών στην ναυτιλία καθώς και στην προώθησή τους σε ηγετικές θέσεις. Για την ακρίβεια, αποτελεί παγκόσμια δέσμευση του Ομίλου DP World η αύξηση του ποσοστού των γυναικών στο δυναμικό του. Σε αυτό το πλαίσιο, αξιοσημείωτος αριθμός γυναικών έχει αναλάβει θέσεις-κλειδιά σε λιμάνια και τερματικούς σταθμούς που βρίσκονται υπό τη διαχείρισή μας σε διεθνές επίπεδο, συμβάλλοντας σημαντικά στον μετασχηματισμό της βιομηχανίας».

«Με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας», πρόσθεσε ο κ. Abdulla, «θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στις γυναίκες συναδέλφους για το σημαντικότατο έργο που επιτελούν, και να επαναλάβω τη δέσμευσή μου πως θα τις στηρίζω έμπρακτα σε κάθε τους βήμα».

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor