Ennovation: 14ος Διαπανεπιστημιακός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

Το Ennovation είναι ένας διεθνής πανεπιστημιακός διαγωνισμός για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία. Στοχεύει στην προώθηση νέων επιχειρηματικών ιδεών, που έχουν ως βάση την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, την ανταγωνιστικότητα στην παγκόσμια αγορά και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται μέσω ενός δικτύου 21 πανεπιστημίων στην Ελλάδα και την Κύπρο, με την οργανωτική υποστήριξη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Ennovation αποτελείται από τρεις διαφορετικούς τομείς:  

 

  • Ο Tομέας Επιχειρηματικότητας επικεντρώνεται σε καινοτόμες ιδέες που καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες ή ευκαιρίες στην αγορά
  • Ο Ερευνητικός Tομέας απευθύνεται ειδικά σε ερευνητές και ερευνητικές ομάδες που επιθυμούν να εφαρμόσουν το αποτέλεσμα των ερευνητικών τους προσπαθειών στην αγορά
  • Ο Tομέας Νεανικής Επιχειρηματικότητας αποτείνεται συγκεκριμένα σε καινοτόμες ιδέες οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

Οι προτάσεις που υποβάλλονται σε κάθε τομέα αξιολογούνται ξεχωριστά, ακολουθώντας ένα ειδικό πρότυπο για το Στάδιο 2 και αντίστοιχα κριτήρια αξιολόγησης.

Καθοδήγηση & Υποστήριξη
Πραγματοποιούνται ήδη ειδικά εργαστήρια από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια για τη στήριξη των συμμετεχόντων, στα οποία οι ακαδημαϊκοί εταίροι και οι επαγγελματίες εμπειρογνώμονες μοιράζονται την εμπειρία που έχουν αποκομίσει από τη μακρά σταδιοδρομία τους σε εθνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Παρέχονται έτσι στους υποψηφίους οι απαραίτητες οδηγίες και εμπειρογνωμοσύνη για να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο και να προωθήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Στο τελικό στάδιο, προσφέρονται περαιτέρω συμβουλές και υποστήριξη σχετικά με τον τρόπο επίτευξης της εφαρμογής της ιδέας, ιδίως σε σχέση με κρίσιμα ζητήματα όπως χρηματοδότηση, τεχνική υποδομή, οργάνωση και ανθρώπινοι πόροι.

«Ιστορίες Επιχειρηματικότητας»
Πολλές «Ιστορίες Επιχειρηματικότητας» θα κοινοποιηθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ως μέρος προηγούμενων «Ιστοριών Επιτυχίας» που προέκυψαν από τον διαγωνισμό Ennovation, και ως επέκταση της πρακτικής καθοδήγησης των υποψηφίων μέσω περιπτωσιολογικών μελετών.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις επερχόμενες διαδικτυακές εκδηλώσεις και εργαστήρια, καθώς και να αποκτήσετε πρόσβαση στις «Ιστορίες Επιχειρηματικότητας» μέσω της σελίδας Ennovation Facebook Page

Στάδια του Διαγωνισμού Ennovation

Στάδιο 1: ΥΠΟΒΟΛΗ ΙΔΕΑΣ | Ομάδες φοιτητών/ερευνητών υποβάλλουν μια σύντομη περιγραφή της ιδέας τους (από 1 έως 3 σελίδες).

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Στάδιο 2: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ | Οι ομάδες που θα προχωρήσουν σε αυτό το στάδιο θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν μια πιο λεπτομερή εκδοχή της ιδέας τους, του επιχειρηματικού μοντέλου ή/και του πρωτοτύπου.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022

Στάδιο 3: ΤΕΛΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ | Οι ομάδες που προχωρούν σε αυτό το στάδιο καλούνται να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε μια επιτροπή επενδυτών και εμπειρογνωμόνων.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ | Ανακοινώνονται οι νικήτριες ομάδες.

Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί μελλοντικά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων

T +35 722 841 610 | E-mail: polyviou.a@unic.ac.cy

 

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Athens Center for Entrepreneurship and Innovation

T +30 210 82 03 827 | E-mail: ennovation@aueb.gr

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor