Λέσχες και σωματεία μοτοσικλετιστών στηρίζουν το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής "Αμερίκος Αργυρίου"

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ακοής οι μοτοσικλετιστές της Κύπρου ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών του Κέντρου.

Μια αλλιώτικη εκδήλωση προγραμματίζεται την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαρτίου από τον Σύνδεσμο Φίλων του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής "Αμερίκος Αργυρίου", με την ευκαιρία της Παγκύπριας Ημέρας Ακοής που έχει οριστεί στις 3 Μαρτίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πρόκειται για ένα "Drive Through Έρανο", που θα διεξαχθεί με την συμμετοχή των λεσχών και σωματείων μοτοσικλετιστών της Κύπρου. Τα μέλη των λεσχών και σωματείων, σε προκαθορισμένη ώρα, θα περάσουν μπροστά από ένα μεγάλο κουμπαρά, που θα στηθεί στον ανατολικό χώρο στάθμευσης της επίχωσης στην Λεμεσό, ειδικά για την εκδήλωση αυτή, αφήνοντας την οικονομική εισφορά τους.

Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής "Αμερίκος Αργυρίου" παρέχει δωρεάν εξέταση ακοής σε όλα τα νεογνά της Κύπρου μέσα από το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών.

Στόχος του Προγράμματος αυτού είναι η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση της συγγενούς βαρηκοΐας δηλαδή βαρηκοΐας που υπάρχει σε ένα νεογνό στη γέννηση του. Επειδή η απόκτηση ομιλίας στα νεογνά επηρεάζεται από την καλή λειτουργία του μηχανισμού ακοής, τυχόν ανωμαλία στο μηχανισμό αυτό προκαλεί προβλήματα επικοινωνίας και μάθησης με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ακαδημαϊκή τους επίδοση, η ψυχική τους υγεία και η κοινωνική τους ένταξη.

Αυτές οι επιπτώσεις μπορούν να αντιστραφούν αν η διάγνωση, η παρέμβαση και η στήριξη γίνουν τους πρώτους μήνες ζωής. Με την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση μεγιστοποιούνται οι δυνατότητες απόκτησης της ικανότητας επικοινωνίας και εξασφαλίζεται η ομαλή ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαΐδη. Επίσης την όλη προσπάθεια του Συνδέσμου Φιλών του Κέντρου και του ίδιου του Κέντρου στηρίζουν ανέκαθεν οι θεσμικοί χορηγοί, το Υπουργείο Υγείας και η ΟΠΑΠ.

Υποστηρικτές: Δήμος Λεμεσού, Charity Direct CYTA, Phil Andreou, Inspired Family Fun και So Easy Stores Ltd. Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου και Κανάλι 6. Διαδικτυακός Χορηγός:  MC Media               

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor