Το Βραβείο «ΟΠΑΠ Νεόφυτος Χανδριώτης» απονεμήθηκε στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας

Οι ανατροπές που προκάλεσε η πανδημία ανέστειλαν τη διεξαγωγή του 10ου ΟΠΑΠ All Star Game «Παίζω με κανόνες-οδηγώ με κανόνες», που ήταν προγραμματισμένο να γίνει τον Δεκέμβριο του 2020.

Δεν ανέστειλαν όμως τα μηνύματα σεβασμού που η διοργάνωση κάθε φορά προτάσσει, μέσα από τις ειδικές βραβεύσεις της. Στη βάση αυτής της ευθύνης η ΟΠΑΠ Κύπρου, αποφάσισε και απένειμε το Βραβείο «ΟΠΑΠ Νεόφυτος Χανδριώτης», το οποίο καθιερώθηκε το 2015 στη  μνήμη του διεθνούς καλαθοσφαιριστή και άριστου φοιτητή Νεόφυτου Χανδριώτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την 1η Δεκεμβρίου 2015, σε ηλικία 22 χρόνων, αφού πάλεψε γενναία με τον καρκίνο.

 

Το Βραβείο «ΟΠΑΠ Νεόφυτος Χανδριώτης» για το 2020 απονεμήθηκε στην Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης Λάρνακας, για την καινοτόμο και κοινωνικά ευαίσθητη ιδέα τους να δημιουργήσουν το «έξυπνο κράνος», με στόχο να μειώσουν δραματικά τα θανατηφόρα ατυχήματα με θύματα νέους ανθρώπους, στην Κύπρο αλλά και σε όλο τον κόσμο. Το «έξυπνο κράνος», το οποίο υπενθυμίζει στον μοτοσικλετιστή να οδηγεί με ασφάλεια, αφού η μηχανή δε λειτουργεί εάν ο οδηγός δεν έχει φορέσει το κράνος του, ή εάν το βγάλει την ώρα που οδηγεί το όχημα, δημιούργησαν οι μαθητές του Γ' έτους Ηλεκτρολογίας της Σχολής, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους Χρήστου Παππά, σε συνεργασία με τη φιλόλογο Ελένη Σιαμέλη.

 

«Πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα την οποία η πολιτεία πρέπει να αγκαλιάσει και προπαντός να υλοποιήσει προς όφελος της οδικής ασφάλειας και των νέων μας» υπογράμμισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΑΠ Κύπρου, Χαράλαμπος Χρήστου, συχαίροντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτές για τη δημιουργική δράση τους. Δράση που ακολουθεί την δημιουργική πορεία που είχε χαράξει με το ταλέντο και το ήθος του ο φοιτητής Νεόφυτος Χανδριώτης, στη μνήμη του οποίου απονέμεται το Βραβείο. «Η ΟΠΑΠ Κύπρου», πρόσθεσε ο κύριος Χρήστου, «όχι μόνο εκτιμά και βραβεύει την καινοτόμο πρωτοβουλία σας, αλλά θα σταθεί κοντά σας με στόχο την τελειοποίηση και εφαρμογή της, ώστε να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα των οδικών δυστυχημάτων. Άλλωστε αυτή την προσπάθεια  ενισχύει κάθε χρόνο και το  ΟΠΑΠ All Star Game με τα μηνύματα του «Παίζω με κανόνες-οδηγώ με κανόνες».  

 

Την απονομή του Βραβείου «ΟΠΑΠ Νεόφυτος Χανδριώτης»  έκανε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και πατέρας του Νεόφυτου, Δημήτρης Χανδριώτης. «Να είστε σίγουροι ότι ο Νεόφυτος σας παρακολουθεί, χαίρεται για τις επιδόσεις σας και σας αγκαλιάζει με χαμόγελο» είπε με συγκίνηση στους μαθητές και τους εκπαιδευτές ο κύριος Χανδριώτης, εκφράζοντας και την εκτίμησή του, γιατί παρά τη ματαίωση της διοργάνωσης ΟΠΑΠ All Star Game λόγω της πανδημίας, η ΟΠΑΠ Κύπρου αποφάσισε την απονομή του Βραβείου, συνεχίζοντας να τιμά τη μνήμη του Νεόφυτου.

 

Τις ευχαριστίες του στην ΟΠΑΠ Κύπρου εξέφρασε και ο Διευθυντής της Τεχνικής Σχολής, Κυριάκος Μιχαήλ, τονίζοντας ότι οι μαθητές αξιοποιούν δημιουργικά τα προγράμματα της Σχολής και δείχνουν αποφασισμένοι να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να αναδειχθούν πρωτοπόροι στους τομείς που επιλέγουν και να προσφέρουν ωφέλιμα στην κοινωνία μας τις γνώσεις και τις πρωτοβουλίες τους.

 

Το Βραβείο «ΟΠΑΠ Νεόφυτος Χανδριώτης» απονέμεται για έκτη συνεχή χρονιά.

 

-Το 2015, απονεμήθηκε στο μαθητή της Α΄ Τάξης του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, Πάφου, Άγγελο Ασσο, ο οποίος είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην  Διεθνή Ολυμπιάδα Επιστήμης Νέων.

 

-Το 2016 απονεμήθηκε στο Γυμνάσιο Παναγίας Θεοσκέπαστης Πάφου, για τη διεθνή διάκριση των μαθητών του, με το έργο «Δον Κιχώτης» και τα μηνύματα φιλίας, ειρήνης και ελπίδας που έστειλαν σε όλο τον κόσμο.

 

-Το 2017 απονεμήθηκε στη Β΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού «Γρηγόρης Αυξεντίου»,για τα προγράμματα εθελοντισμού που εφαρμόζει και τις υπέροχες δράσεις των μαθητών της Σχολής στον κοινωνικό εθελοντισμό.

 

-Το 2018 απονεμήθηκε στα Μουσικά μας Σχολεία για τον πλούτο δημιουργίας και καρδιάς που προσφέρουν στην παιδεία, αλλά και την κοινωνία ευρύτερα. 

 

-Το 2019 απονεμήθηκε στους μαθητές του Εξατάξιου Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου που με την αντοχή και επιμονή τους στέλλουν  μηνύματα ελπίδας για το μέλλον της Κύπρου μας.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor