Τα Norway Grants ενισχύουν το Κέντρο Παιδικού Καρκίνου του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος

Με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Καρκίνου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου το Καραϊκάκειο Ίδρυμα ενώνει τη φωνή του με άλλους οργανισμούς σε μία κοινή προσπάθεια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα παιδοογκολογίας.

Σε συνέχεια της πολύχρονης προσφοράς του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος στη μάχη κατά της λευχαιμίας, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός κέντρου, το οποίο να έχει τη δυνατότητα να παρέχει υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες υπηρεσίες σε παιδιά με καρκίνο.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα μεγάλης σημασίας, με στόχο την στήριξη της περαιτέρω ανάπτυξη της παιδοογκολογίας στη Κύπρο και την προώθηση στοχευμένων θεραπευτικών επιλογών, ώστε να μειώνονται οι παράπλευρες επιπτώσεις των συμβατικών θεραπειών που λαμβάνουν τα παιδιά τα οποία πάσχουν από λευχαιμία και άλλες μορφές καρκίνου. Σε αυτή τη βάση, υπό τη διοίκησή του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος λειτουργεί πλέον το Κέντρο Παιδικού Καρκίνου, μία ολοκληρωμένη εργαστηριακή ερευνητική και διαγνωστική μονάδα με αντικείμενο την παιδοογκολογία.

Για  την ανάπτυξη  του Κέντρου  Παιδικού  Καρκίνου  συνέβαλαν ουσιαστικά  οι  διαχρονικοί  και μέγα χορηγοί   του Καραϊσκάκειου, η ΟΠΑΠ Κύπρου, ο Σύνδεσμος  Ένα  Όνειρο  μια Ευχή  και  οι Ροταριανοί Όμιλοι  ως  επίσης και  η Νορβηγική Κυβέρνηση . Τα χρηματοδοτικά προγράμματα EEΑ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος) και Norway Grants παρέχουν οικονομική στήριξη σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ανάγκη στις χώρες τις οποίες ενισχύουν και που είναι σε κοινή γραμμή με τους ευρύτερους ευρωπαϊκούς στόχους. Όσον αφορά την Κύπρο, οι συγκεκριμένες επιχορηγήσεις αφορούν τη βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη μείωση των ανισοτήτων σε θέματα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, τα Norway Grants ενίσχυσαν τη δράση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος με επιχορηγήσεις για την αναβάθμιση και τη βιωσιμότητα των υποδομών του Κυπριακού Αρχείου ∆οτών Μυελού των Οστών, την οργάνωση εκστρατειών για την ενημέρωση του κοινού με σκοπό την επέκταση του Αρχείου, την περαιτέρω ανάπτυξη των διεθνών συνεργασιών του Ιδρύματος, καθώς και τη δημιουργία του Κέντρου Παιδικού Καρκίνου.

 

Χάρη στο σπουδαίο έργο που επιτελεί εδώ και 25 χρόνια, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα αποτελεί πλέον ένα  από τα  καλύτερα  κέντρα  παγκοσμίως  στην διαγνωστική Αιματοογκολογία  και ένα ισχυρό επιστημονικό και ερευνητικό κέντρο, καλύπτοντας  πλέον και άλλους τομείς της ογκολογίας και σπάνιων  παθήσεων,  με σύγχρονες υποδομές και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, γεγονός που του επιτρέπει να θέτει ακόμα υψηλότερους στόχους με  επίκεντρο πάντοτε  την προσφορά στον ασθενή.

 

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα εξελίσσεται συνεχώς, προκειμένου παιδιά και ενήλικες με λευχαιμία, καρκίνο αλλά και σπάνια κληρονομικά νοσήματα όπως οι συγγενείς ανοσοανέπάρκειες να λαμβάνουν ακριβείς και έγκαιρες διαγνώσεις και αποτελεσματικές θεραπείες. Ο πήχης ανεβαίνει συνεχώς υψηλότερα, παράλληλα όμως οι υποστηρικτές του έργου του Ιδρύματος αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η ομαδική δουλειά αποδίδει και ότι το όραμα του Ιδρύματος για έναν κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα βρίσκεται κάθε φορά ένα βήμα πιο κοντά.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor