Ο Ogier πήρε την νίκη στο Μόντε Κάρλο με το Toyota Yaris WRC

Δελτίο Τύπου  25/01/2021 14:30
Ο Ogier πήρε την νίκη στο Μόντε Κάρλο με το Toyota Yaris WRC

Ο Ogier πήρε την νίκη στο Μόντε Κάρλο με το Toyota Yaris WRC

Δελτίο Τύπου  25/01/2021 14:30

Ο Sébastien Ogier και ο συνοδηγός του Julien Ingrassia, έχουν κερδίσει το θρυλικό Rallye Monte-Carlo, για όγδοη φορά, τερματίζοντας μπροστά από τους ομόσταυλους τους Elfyn Evans και Scott Martin, σε ένα φανταστικό 1-2 τερματισμό για την TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team, στον πρώτο αγώνα για το 2021. Οι Kalle Rovanperä και Jonne Halttunen τερμάτισαν τέταρτοι, για να ολοκληρώσουν ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο για την ομάδα. 

Αυτή η νίκη αποτελεί, επίσης, την 50η για τους Ogier και Ingrassia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA, καθιστώντας τους το δεύτερο πλήρωμα που πραγματοποιεί αυτό το ιστορικό ορόσημο.

Είναι η πρώτη φορά, που η ομάδα κέρδισε τον πιο διάσημο αγώνα του WRC με το Toyota Yaris WRC, ανεβαίνοντας κάθε χρόνο στο βάθρο από το ντεμπούτο του το 2017. Επίσης, είναι η τέταρτη νίκη στο Ράλι Μόντε Κάρλο στην ιστορία της Toyota, που πραγματοποιείται με την 30η  επέτειο της πρώτης νίκης το 1991.

Το Ράλι Μόντε Κάρλο αποδείχθηκε περίτρανα πως είναι ο πιο απαιτητικός αγώνας στο ημερολόγιο του WRC, όπου στη φετινή του εκδοχή υπήρχαν επιπρόσθετες προκλήσεις. Πραγματοποιήθηκε ένα διαφοροποιημένο πρόγραμμα, λόγω των περιορισμών του Covid-19 στη Γαλλία, που αυτό σήμαινε ότι κάποιες ειδικές διαδρομές έλαβαν χώρα πριν από την αυγή, γεμάτες με πάγο και χιόνι. Οι ομάδες του WRC έπρεπε επίσης να δοκιμάσουν νέα ελαστικά από τον νέο προμηθευτή Pirelli, σε έναν αγώνα όπου η επιλογή ελαστικών είναι πάντα κρίσιμη για το αποτέλεσμα.

Η ομάδα της Toyota κατείχε προβάδισμα στο ράλι από την τρίτη ειδική διαδρομή, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, με τους Rovanperä, Ogier και έπειτα τον Evans να κατέχουν τις πρώτες θέσεις, καθόλη τη διάρκεια της μεγαλύτερης ημέρας του ράλι. Στην έδρα του, ο Ogier κέρδισε το προβάδισμα με μια μεγαλοπρεπή νίκη στην πρώτη ειδική διαδρομή του Σαββάτου. Πήρε ένα πλεονέκτημα 13 δευτερολέπτων έναντι του Evans την τελευταία ημέρα, όταν κέρδισε τρεις από τις τέσσερεις ειδικές διαδρομές – συμπεριλαμβανομένης της Power Stage - για να ξεκινήσει την υπεράσπιση του τίτλου του με τον ιδανικότερο τρόπο!

Με τη δεύτερη θέση, ο Evans κάνει επίσης ένα δυναμικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ενώ ο Rovanperä αρχίζει τη δεύτερη σεζόν του, στο υψηλότερο επίπεδο του ράλι έχοντας αγωνιστεί για το βάθρο σε ένα τόσο απαιτητικό γεγονός. Η ζημιά στο ελαστικό στην πρώτη ειδική διαδρομή της Κυριακής συνέβαλε στο να χάσει ο Rovanperä μια θέση στην τριάδα , αλλά κατάφερε να πέτυχει το δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην Power Stage.

Με τον τρίτο γρηγορότερο χρόνο του Evans, η ομάδα κλείδωσε τις τρεις πρώτες θέσεις στην Power Stage, η οποία, από αυτή τη σεζόν, δίνει επίσης επιπρόσθετους βαθμούς στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Με το εν λόγω επίτευγμα, σε συνδυασμό με το τερματισμό 1-2 στο ράλι, η ομάδα παίρνει τους μέγιστους βαθμούς από τον πρώτο αγώνα – σε ένα ονειρικό ξεκίνημα για τον νέο επικεφαλή της ομάδας Jari-Matti Latvala, καθώς φαίνεται να επενδύει στο έργο του προκατόχου του Tommi Mäkinen.

www.toyota.com.cy

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας