550 «πακέτα αγάπης» δόθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού

InBusinessNews  12/01/2021 14:40
550 «πακέτα αγάπης» δόθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού

550 «πακέτα αγάπης» δόθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού

InBusinessNews  12/01/2021 14:40
Συνολικά 550 πακέτα αγάπης παρέδωσε μέσα στις γιορτές το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού το οποίο συνεχίζει αθόρυβα την κοινωνική του προσφορά και δράση στηρίζοντας οικογένειες και άτομα που οικονομικά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.

Τα πακέτα περιλάμβαναν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ  λόγω των γιορτών, δόθηκαν φέτος στους δικαιούχους και δωροκουπόνια από υπεραγορές για αγορά κυρίως δώρων στα παιδιά. Όπως μας δήλωσε η υπεύθυνη κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Λεμεσού Χριστίνα Τσιαμπαρτά ο Δήμος στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, μεριμνά ώστε να βοηθά συμπολίτες μας που έχουν άμεση ανάγκη διατροφής ή στέγασης, ενώ εξήρε την συμβολή των εθελοντών στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ειδικά για τις γιορτές, όπως μας εξήγησε, εκτός των 200 δικαιούχων που ήδη στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, πακέτα αγάπης δόθηκαν και σε 350 επιπρόσθετες οικογένειες οι οποίες αποτάθηκαν στο Παντοπωλείο για βοήθεια.

Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης είχε αναφέρει ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού καλύπτει μια υπαρκτή, κοινωνική ανάγκη. Επεσήμανε δε ότι «υπάρχουν σήμερα στην πόλη μας, δυστυχώς, αρκετές  οικογένειες, οι οποίες για διάφορους λόγους αδυνατούν να καλύψουν τη βασική καθημερινή διατροφή τους. Αυτές τις οικογένειες δεν μπορεί να τις αγνοήσει ο Δήμος. Εξάλλου, αυτός, μεταξύ άλλων, πρέπει να  είναι και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όσο υπάρχει έστω και μια οικογένεια η οποία έχει ανάγκη, ο Δήμος Λεμεσού θα λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο» πρόσθεσε. Διευκρινίζεται τέλος, ότι αίτηση μπορεί να υποβάλει κάθε δημότης μαζί με τα απαραίτητα πιστοποιητικά του και τα βασικά κριτήρια έγκρισης είναι οικονομικά. Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου λαμβάνουν περίπου μια φορά το μήνα πακέτο με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Το ανώτατο χρονικό διάστημα βοήθειας είναι μέχρι 6 μήνες.Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 11-12π.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 99-728871 (08:00 - 15:00). Διεύθυνση Άγιος Ιωάννης 3016 Φιλελλήνων και Μουσών γωνία, Πολυχώρος κοινωνικών προγραμμάτων Δήμου Λεμεσού.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας