550 «πακέτα αγάπης» δόθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού

Συνολικά 550 πακέτα αγάπης παρέδωσε μέσα στις γιορτές το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού το οποίο συνεχίζει αθόρυβα την κοινωνική του προσφορά και δράση στηρίζοντας οικογένειες και άτομα που οικονομικά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.

Τα πακέτα περιλάμβαναν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ  λόγω των γιορτών, δόθηκαν φέτος στους δικαιούχους και δωροκουπόνια από υπεραγορές για αγορά κυρίως δώρων στα παιδιά. Όπως μας δήλωσε η υπεύθυνη κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Λεμεσού Χριστίνα Τσιαμπαρτά ο Δήμος στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, μεριμνά ώστε να βοηθά συμπολίτες μας που έχουν άμεση ανάγκη διατροφής ή στέγασης, ενώ εξήρε την συμβολή των εθελοντών στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ειδικά για τις γιορτές, όπως μας εξήγησε, εκτός των 200 δικαιούχων που ήδη στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, πακέτα αγάπης δόθηκαν και σε 350 επιπρόσθετες οικογένειες οι οποίες αποτάθηκαν στο Παντοπωλείο για βοήθεια.

Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης είχε αναφέρει ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού καλύπτει μια υπαρκτή, κοινωνική ανάγκη. Επεσήμανε δε ότι «υπάρχουν σήμερα στην πόλη μας, δυστυχώς, αρκετές  οικογένειες, οι οποίες για διάφορους λόγους αδυνατούν να καλύψουν τη βασική καθημερινή διατροφή τους. Αυτές τις οικογένειες δεν μπορεί να τις αγνοήσει ο Δήμος. Εξάλλου, αυτός, μεταξύ άλλων, πρέπει να  είναι και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όσο υπάρχει έστω και μια οικογένεια η οποία έχει ανάγκη, ο Δήμος Λεμεσού θα λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο» πρόσθεσε. Διευκρινίζεται τέλος, ότι αίτηση μπορεί να υποβάλει κάθε δημότης μαζί με τα απαραίτητα πιστοποιητικά του και τα βασικά κριτήρια έγκρισης είναι οικονομικά. Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου λαμβάνουν περίπου μια φορά το μήνα πακέτο με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Το ανώτατο χρονικό διάστημα βοήθειας είναι μέχρι 6 μήνες.Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 11-12π.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 99-728871 (08:00 - 15:00). Διεύθυνση Άγιος Ιωάννης 3016 Φιλελλήνων και Μουσών γωνία, Πολυχώρος κοινωνικών προγραμμάτων Δήμου Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor