Mαθητές και μαθήτριες προτείνουν λύσεις για ψηφιακή εκπαίδευση

Ο Οργανισμός Junior Achievement Κύπρου διοργάνωσε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020  την 7η Ημερίδα Καινοτομίας. Η Ημερίδα Καινοτομίας με τίτλο «Adjust» είχε ως στόχο να αφυπνίσει το επιχειρηματικό πνεύμα των μαθητών/τριών και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν δεξιότητες επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ανακάλυψη των ταλέντων τους, τη μετέπειτα επιλογή σπουδών και τη γενικότερη επιτυχία τους στην αγορά εργασίας.  H ημερίδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά προσφέροντας στους μαθητές και στις μαθήτριες ευκαιρίες για ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων.     

Στο διαγωνισμό, έλαβαν μέρος Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαθητές/τριες, ηλικίας μεταξύ 15 και 18 ετών, που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία από ολόκληρη την Κύπρο. Έχοντας συγκροτήσει ομάδες των 5-6 ατόμων οι μαθητές/τριες συνεργάστηκαν και επιχείρησαν να δώσουν λύση στην επιχειρηματική πρόκληση που τους αποκαλύφθηκε την ίδια ημέρα. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εισηγηθούν ένα καινοτόμο προϊόν, υπηρεσία ή λύση, για να καλύψουν τις ανάγκες της ψηφιακής μετάβασης στην εκπαιδευτική διαδικασία, υποστηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς, τους/τις μαθητές/τριες, τους γονείς και τις εκπαιδευτικές αρχές στο εκπαιδευτικό πλαίσιο της Κύπρου.

Οι μαθητές/τριες είχαν στη διάθεσή τους λίγες μόνο ώρες για να εργαστούν συλλογικά με άλλους μαθητές/τριες που δεν είχαν γνωριστεί προηγουμένως, και να καταλήξουν σε ένα καινοτόμο προϊόν, υπηρεσία ή λύση για το εκπαιδευτικό πλαίσιο της Κύπρου. Στο τέλος της ημέρας, όλες οι ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις τους (προϊόντα/υπηρεσίες/καινοτομίες) σε μία ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Η όλη εκδήλωση υποστηρίζεται από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία.

Οι νικητές/τριες της έβδομης Ημερίδας Καινοτομίας είναι:

1η θέση: XPFH Experiences from Ηome – Ιστοσελίδα η οποία προσφέρει εικονικές εκδρομές κι επισκέψεις, προσφέροντας μια άμεση λύση στην έλλειψη διάδοσης του πολιτισμού. Η ιστοσελίδα επιτρέπει στους επισκέπτες να παρακολουθούν την ίδια διαδρομή με άλλα άτομα ταυτόχρονα, αντιμετωπίζοντας έτσι και το ζήτημα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Μέσω της ιστοσελίδας, επιτρέπεται η επίσκεψη στα διάφορα μέρη ενδιαφέροντος χωρίς την πληρωμή μεταφορικών εξόδων.
 
Η ομάδα αποτελείται από τους/τις ECE ÇAKMAK (Levent College), Gabriel Perrott (The English School of Kyrenia), Anna Vardar (Necat British College), Ioannikios Hadjiyinnis (American Academy Larnaca), Kristin Dikaios (The Junior and Senior school).
 
2η θέσηBusy Bear Ψηφιακό πρόγραμμα που προσφέρει εικονικές αίθουσες διδασκαλίας για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει τα παιδιά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα χωρίς να τους επιτρέπει την επίσκεψη σε άλλες εφαρμογές.  Με αυτόν το τρόπο, περιορίζεται η απόσπαση της προσοχής τους ενώ οι γονείς είναι ήσυχοι ότι το περιβάλλον που φιλοξενεί τα παιδιά τους είναι ασφαλές.
 
Η ομάδα αποτελείται από τους/τις Anel Dudkina (The English School of Kyrenia), Ksenia Kostina (Necat British College), Vlada Ippolitova (IMS Private School), Christopher Luizinho (International School of Paphos), Ege Ergün Şevket (The English School of Kyrenia).
 
3η θέσηINOVACE – Ψηφιακό σύστημα επιβράβευσης χρησιμοποιώντας κρυπτονόμισμα προκειμένου να διδάξει στους/στις μαθητές/τριες τη σημασία και την αξία της ανάπτυξης υπευθυνότητας όσον αφορά στην εκπαίδευσή τους.
 
Η ομάδα αποτελείται από τους/τις Serin Kayserilioğlu (The English School of Kyrenia), Arian Adeli Koodehi (International School of Paphos), Fikret Polar (Necat British College), Marko Angelo Spyrou (IMS Private School), Çezara Şenova (The English School of Kyrenia).

Βραβεία
Η νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσει πρόγραμμα επιχειρηματικότητας μέσα στο ερχόμενο Καλοκαίρι. Το βραβείο είναι ευγενής χορηγία της Πρεσβείας την ΗΠΑ.   Τα βραβεία για τη 2η και 3η θέση παρέχονται από την CYTA, εταιρεία που στηρίζει τον Οργανισμό JA Cyprus από το 2014 και ενισχύει τις πρωτοβουλίες της νεολαίας στην  επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία.

Ο οργανισμός JA Cyprus (www.jacyprus.org) είναι μέλος του Junior Achievement Worldwide (JAWW), του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ειδικεύεται στην παροχή εκπαίδευσης σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας, με στόχο να εφοδιάσει τους νέους με επιχειρηματικές, οικονομικές γνώσεις και επαγγελματικές δεξιότητες απαραίτητες για την αγορά εργασίας.
O Οργανισμός στηρίζεται από:

Στρατηγικός Συνεργάτης: Astrobank
Εταίροι: PwC Cyprus, CYTA, MetLife
Υποστηρικτές: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.jacyprus.org ή επικοινωνήστε με τη Έμιλη Σωτηρίου στο τηλέφωνο  97-715909 και στο email esotiriou@jacyprus.org.
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor