1η Παγκύπρια Εθελοντική Αιμοδοσία Προσωπικού της Ελληνικής Τράπεζας

Η Ελληνική Τράπεζα, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας - Εθελοντή Αιμοδότη, πραγματοποίησε την 1η Παγκύπρια Εθελοντική Αιμοδοσία για το προσωπικό της, σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα αυστηρά μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19. 

Το σλόγκαν της φετινής εκστρατείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) είναι «Δώσε αίμα, κάνε τον κόσμο ένα πιο υγιές μέρος» και η θεματική για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα είναι «Το ασφαλές αίμα σώζει ζωές» αφού αυτό μπορεί να παρατείνει τη ζωή ασθενών με χρόνιες παθήσεις, αλλά και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους, τόσο σε κανονικές όσο και επείγουσες καταστάσεις. 

Η αιμοδοσία θεωρείται από πολλούς η υπέρτατη μορφή εθελοντισμού, αφού ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει βοήθεια, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Συμβάλλοντας σε αυτό τον ιερό σκοπό, η ομάδα εθελοντών και το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα και με περίσσεια κοινωνική ευαισθησία προσέφερε το πιο πολύτιμο δώρο για ενίσχυση του Κέντρου Αίματος. Η προσέλευση του προσωπικού στις αιμοδοσίες ήταν μαζική, συμβάλλοντας έμπρακτα στη διατήρηση της Κύπρου στις πρώτες θέσεις μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως προς το ποσοστό των αιμοδοτών, που φτάνει το 9% του πληθυσμού.

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας, κ. Ιωάννης Μάτσης, σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Χαιρετίζω την προσπάθεια των συναδέλφων για την Παγκύπρια Αιμοδοσία της Ελληνικής Τράπεζας», και συνέχισε «Ευχαριστώ πάρα πολύ όλη την ομάδα που το διοργανώνει και απευθύνω τα σέβη μου και ακόμα περισσότερες ευχαριστίες σε όλο το προσωπικό που ήρθε στα γραφεία της Ελληνικής για να δώσει το αίμα του προς εκείνους που το χρειάζονται».
 
Ακολούθως, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Ελληνικής Τράπεζας, κ. Γιώργος Χριστοδουλίδης, είπε «Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εθελοντική ομάδα της Ελληνικής Τράπεζας. Είμαστε όλοι περήφανοι για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία διεξάγεται σε όλες τις περιφέρειες. Είναι ευθύνη όλων μας να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας».
Η ομάδα εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας στα πλαίσια των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης έχει θέσει ως στόχο την ενεργό δράση της σε διάφορους πυλώνες, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα βάσει του πλάνου ενεργειών που έχει προγραμματιστεί για το 2020. 
 




 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor