Το #SupportCY στηρίζει και το Υπουργείο Γεωργίας

Άλλο ένα υπουργείο, το πέμπτο κατά σειρά έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις δράσεις στήριξης του Δικτύου #SupportCY, μιας πρωτοβουλίας της Τράπεζας Κύπρου με την συνεργασία του ΜΚΟ Reaction.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Αυτή τη φορά μέσα από το #SupportCY και πιο συγκεκριμένα τις εταιρίες Leroy Merlin και Bionic, προσφέρεται εξοπλισμός στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, για την αντιμετώπιση των καταστροφικών δασικών  πυρκαγιών. 

Η εκδήλωση παράδοσης του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11:00 το πρωί, στο Επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Δασών στην Αθαλάσσα, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, του Διευθυντή του Τμήματος Δασών και εκπρόσωπων των δύο εταιρειών/μελών του #SupportCY που προσφέρουν τον εξοπλισμό.

Την απόλυτη ικανοποίηση της εκφράζει η Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου κ. Έλλη Ιωαννίδου για το γεγονός ότι το δίκτυο #SupportCY, που συστάθηκε στις κρίσιμες μέρες της πανδημίας, συνεχίζει δυναμικά τη δράση του αποδεικνύοντας πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθεί η αλληλοϋποστήριξη και η συνεργασία κρατικού και ιδιωτικού τομέα. «Όλα αυτά που μας ένωσαν κοινό και επιχειρήσεις, οργανώσεις και κρατικούς φορείς, ενάντια στον Covid-19 πρέπει να τα διαφυλάξουμε και να τα αναπτύξουμε προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Ο εξοπλισμός που παραδόθηκε περιλαμβάνει:

BIONIC:

2 tablets για χρήση στο Συντονιστικό Κινητό Κέντρο Ελέγχου του Τμήματος Δασών, που στήνεται σε μεγάλες πυρκαγιές.

 
Leroy Merlin:  

6 Αλυσοπρίονα βενζινοκίνητα STERWINS

6 Θαμνοκοπτικά βενζινοκίνητα

Από τη συγκεκριμένη εταιρία παραδόθηκαν επίσης -μέσω του #SupportCY- τις προηγούμενες εβδομάδες:

10 θαμνοκοπτικά και τα σύνεργα τους σε 10 μικρές ορεινές κοινότητες για πρόληψη πυρκαγιών, υπό τον συντονισμό του Επίτροπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, κ. Κώστα Χαμπιαούρη

20 κιβώτια "πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών" σε εθελοντικές ομάδες, υπό τον συντονισμό του Επίτροπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ, κ. Γιάννη Γιαννάκη

 
Μέχρι στιγμής το #SupportCY, το οποίο αριθμεί πλέον 60 μέλη, έχει προσφέρει στήριξη στο Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor