Διαγωνισμός Ζωγραφικής για τα Δημοτικά Σχολεία: Yπέροχοι μικροί Ζωγράφοι, εμπνεύστηκαν, δημιούργησαν και βραβεύτηκαν

Στο πλαίσιο της  Παγκύπριας Εκστρατείας «Συμμετοχή και Περηφάνια για το Παραολυμπιακό Πνεύμα», μιας κοινής πρωτοβουλίας του προγράμματος έμπρακτης προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, της Χαραλαμπίδης Κρίστης και της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, προκηρύχθηκε διαγωνισμός ζωγραφικής κατά τη σχολική περίοδο 2019-2020, ανάμεσα στις μαθήτριες και τους μαθητές της Δημοτικής Εκπαίδευσης,  με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. 


Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 22 σχολεία από όλη την Κύπρο με αξιόλογες συμμετοχές παιδιών, γεμάτες έμπνευση και ευαισθησία  γύρω από τις δυσκολίες που οι αθλητές καλούνται να ξεπεράσουν, καθώς και τα ίσα δικαιώματα και  ευκαιρίες που  πρέπει να έχουν  όλοι στον αθλητισμό. Δικαίωμα, στον αθλητισμό έχουν όλοι οι άνθρωποι είτε έχουν κάποιο κινητικό πρόβλημα, όπως περιορισμένη ικανότητα κίνησης ή όρασης είτε όχι, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι η προσπάθεια κάθε ανθρώπου να προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του στον αθλητισμό.

Ο διαγωνισμός απέδειξε ότι η δημιουργική έκφραση των παιδιών για τη διάδοση του Παραολυμπιακού πνεύματος, αντλείται από ενσυναίσθηση και συνειδητοποίηση της ουσιαστικής δύναμης των αθλητών που συμμετέχουν υπερήφανα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.   

 

 

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού βραβεύτηκαν 5 έργα , 3 στην κατηγορία 6-9 ετών & 2 στην κατηγορία 10-12. Συγκεκριμένα  βραβεύθηκαν   οι:
-Άννα Βασιλείου, Β’ τάξη, Δ’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου , Αγίου Φανουρίου
-Αικατερίνα Σαρκισιάν,  Α’ τάξη, Δημοτικό Σχολείο Τάλας
-Άγγελος Αβρααμίδης, Β’ τάξη, Δημοτικό Σχολείο Ψημολόφου
-Άννα Κιουρτζίδου, Δ’ τάξη, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου (ΔΡΑΣΕ)
-Νικόλας Μιχαηλίδης, Στ’ τάξη, Δημοτικό Σχολείο Λατσιών
 
Eπίσης, λόγω της εξαιρετικής καλλιτεχνικής έκφρασης δόθηκαν 4 έπαινοι στους: 
 
-΄Εμμα Σάββα, ΣΤ’, Δ’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου , Αγίου Φανουρίου
-Στυλιάνα Σχίζα, ΣΤ’  Δημοτικό Σχολείο Ψημολόφου
-Leyli Kerbabaeva, ΣΤ’ τάξη, American Academy, Λεμεσός
-Αγάθη Σάββα, ΣΤ’ τάξη, Δημοτικό Σχολείο Ψημολόφου

 

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης θα διαθέσει στο κάθε Σχολείο που κέρδισε, χρηματικό βραβείο προς όφελος όλων των παιδιών, ενώ τα 5 έργα που βραβεύθηκαν θα αξιοποιηθούν στην εικονογράφηση των συσκευασιών φρέσκου γάλακτος 1 λίτρου, της Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Στη σύνθεση της Κριτικής Επιτροπής, συμμετείχαν ο κ Ευθύμιος Πολυδώρου  εκ μέρους της ΚΕΠΕ, η κυρία Έλενα Πασιαρδή και η κυρία Νικολέττα Αυγουστή εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και από πλευράς Χαραλαμπίδης Κρίστης, στην Επιτροπή μετείχαν οι κυρίες Λία Φλουρέντζου και η εικαστικός Μελίνα Σκλάβου. 

 


Η Χαραλαμπίδης Κρίστης, η μεγαλύτερη και μακροβιότερη κυπριακή γαλακτοβιομηχανία, είναι ο  ηγέτης στον τομέα παραγωγής και διανομής τροφίμων. Η εταιρεία,  διατηρώντας την αυθεντικότητα των γεύσεων, προσφέρει   διαχρονικά και πάντα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και τεχνογνωσίας,  προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας. Η ποιότητα Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι διεθνώς αναγνωρισμένη με την εταιρεία να δραστηριοποιείται εξαγωγικά σε περισσότερες από 32 χώρες, αποτελώντας και την μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της Κύπρου. Η Χαραλαμπίδης Κρίστης  εκτός από μια από τις ισχυρές βιομηχανίες της Κύπρου διακρίνεται και για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της. Με το πρόγραμμα έμπρακτης προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης της εταιρείας «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ»,  ανταποκρίνεται παγκύπρια,  αποτελεσματικά σε κοινωνικές ανάγκες ολόκληρης της χώρας. Η Χαραλαμπίδης Κρίστης στηρίζει και τιμά τον αθλητισμό. Σε αυτό το πλαίσιο και πιστή στο όραμά της και στη δέσμευσή της για τη διάδοση του Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού ιδεώδους, συμμετέχει ως Μέγας Χορηγός της  Κυπριακής  Ολυμπιακής Επιτροπής  και  της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. 

 

 

 


#SymmetochiPerifania #CyprusNationalParalympicCommittee #ParalympicGames #Symmetochi #GinomasteKaliteroi #CharalambidesChristis #ToKaliteroMas

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor