Ευχαριστίες Κυπριακού Συνδέσμου Ποιότητας

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ποιότητας (μέλος της ΟΕΒ) επιθυμεί να εκφράσει την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους καθημερινούς ήρωες και συντελεστές σε διάφορους τομείς της οικονομίας, οι οποίοι διασφαλίζουν ότι η χώρα μας διατηρείται σε λειτουργική κατάσταση σε αυτήν την άνευ προηγουμένου κατάσταση που έχει αλλάξει άρδην την καθημερινότητα μας. 
 
Εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας
Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους του τομέα της υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του COVID-19 εκτεθειμένοι σε αυξημένους κινδύνους. Το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, τους φαρμακοποιούς καθώς και άλλους εργαζόμενους του ευρύτερου τομέα της υγείας που μεριμνούν για την φροντίδα των ασθενών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Οι υπηρεσίες τους σώζουν αμέτρητες ζωές και συμβάλουν στην καταπολέμηση της πανδημίας.
 
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τους νοσηλευτές με ευκαιρία της σημερινής μέρας που γιορτάζεται η παγκόσμια μέρα Νοσηλευτή, μια μέρα με έντονο συμβολισμό για φέτος. Το δικαίωμα στην υγεία είναι κοινωνικό και αποτελεί κάτι περισσότερο από μια φράση για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, οι οποίοι με την καθημερινή τους προσφορά διασφαλίζουν και υποστηρίζουν τη λειτουργία του συστήματος υγείας.
 
Εργαζόμενοι σε Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας
Ευχαριστούμε τους εργαζομένους σε υπηρεσίες κοινής ωφελείας για διατήρηση της απρόσκοπτης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, τηλεπικοινωνιών και άλλων ουσιωδών υπηρεσιών και υποδομών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε έναν κύκλο 24/7. Ιδιαίτερα η ηλεκτρική ενέργεια και οι τηλεπικοινωνίες βοηθούν τους παρόχους υγείας να προσφέρουν υγειονομική περίθαλψη και καθιστούν δυνατή την εργασία από το σπίτι και την διαδικτυακή συνδεσιμότητα.
 
Εργαζόμενοι στα Αεροδρόμια
Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους στα αεροδρόμια που εργάζονται για να γίνεται κατορθωτός ο επαναπατρισμός των συμπολιτών μας καθώς και η διακίνηση εμπορικών φορτίων.
 
Εφοδιαστική Αλυσίδα
Με το ξέσπασμα της πανδημίας, η εφοδιαστική αλυσίδα και η βιομηχανία τροφίμων, ποτών και ειδών καθαρισμού βρέθηκε στην πρώτη γραμμή ενός «πολέμου» ζήτησης. Αυτό που ακολούθησε τις πρώτες εβδομάδες ήταν ένας τεράστιος μετασχηματισμός των επηρεαζόμενων επιχειρήσεων οι οποίες κατάφεραν να προσαρμοστούν στις νέες δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες, για ικανοποίηση των διαφοροποιημένων αναγκών των καταναλωτών.
 
Το τελευταίο διάστημα αποτέλεσε για την βιομηχανία παράδειγμα βέλτιστων πρακτικών, με τις συνεχείς διορθωτικές κινήσεις που προβαίνουν όλο το εικοσιτετράωρο, την λήψη νέου είδους προφυλάξεων, τις αλλαγές στον τρόπο διάθεσης και παράδοσης προϊόντων.
 
Αστυνομία
Για να είμαστε δίκαιοι, πριν από την πανδημία δεν υπήρχαν αρκετοί από εμάς που εκτιμούσαν ιδιαίτερα το έργο της αστυνομίας. Μέσα από την κρίση αναδείχθηκε με περίτρανο τρόπο το σημαντικό έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί, κάτι για το οποίο αξίζουν πραγματικά ένα μεγάλο ευχαριστώ.
 
Οι πολίτες πρέπει να αναγνωρίσουν τους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά οι αστυνομικοί για να διασφαλίζουν ότι είμαστε ασφαλείς τόσο σε σχέση με την εφαρμογή των διαταγμάτων όσο και για την καταπολέμηση του εγκλήματος.
 
Ευχαριστίες εκφράζουμε επίσης προς τα ξενοδοχεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που φιλοξένησαν στα καταλύματα και στις εξοχικές κατοικίες τους αντίστοιχα, τους επαναπατρισθέντες, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προς τους δωρητές για την προσφορά χρηματικής βοήθειας, εξοπλισμού και άλλων ειδών για ενίσχυση της δημόσιας υγειάς και των ευάλωτων συμπολιτών μας.  
 
Οι πιο πάνω είναι μόνο μερικοί από τους βασικούς συντελεστές που υποστηρίζουν την ποιότητα ζωής μας και την ασφάλεια της χώρας μας.
 
Ταυτόχρονα, ο Σύνδεσμος Ποιότητας έχει διαπιστώσει ότι ο COVID-19 έθεσε σοβαρές προκλήσεις στην ικανότητα των συστημάτων υγείας, των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης, των προμηθευτών, κατασκευαστών, επιστημόνων και γενικά όλων των συντελεστών της οικονομίας να ανταποκριθούν με επάρκεια σε απρόβλεπτα γεγονότα.
 
Μέσα από την κρίση αυτή έχει διαφανεί η ανάγκη για ενίσχυση των συστημάτων υγείας, επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εφαρμογής συστημάτων ποιότητας όπως η διαχείριση ρίσκου για διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας των οργανισμών αλλά και του κράτους γενικότερα.
 
Ο COVID-19 μπορεί να μολύνει χωρίς διακρίσεις τους πάντες, ανεξαρτήτως βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου, εθνικότητας, φυλής, χρώματος, θρησκείας και ιδεολογίας. Η κοινωνία μας χρειάζεται κάθε ουγκιά αλληλεγγύης για αντιμετώπιση του κοινού εχθρού.
 
Ευχόμαστε σύντομα να καταφέρουμε να εξαλείψουμε τον COVID-19 από κάθε γωνιά της γης.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor