1466 - Γραμμή Βοήθειας από το «Hope For Children» CRC Policy Center για τα παιδιά της Κύπρου

“Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στα παιδιά της Κύπρου έχει κάνει το «Hope For Children» CRC Policy Center” ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Hope For Children ανακοινώνοντας την εγκαθίδρυση της τηλεφωνικής Γραμμής Βοήθειας 1466. Η γραμμή 1466 απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και οικογένειες για παροχή ψυχολογικής, κοινωνικής και νομικής στήριξης, συμβουλευτικής και καθοδήγησης για θέματα που αφορούν στη προστασία των παιδιών. 

Το επίτευγμα αυτό χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κος Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος εγκαινίασε σήμερα τη Γραμμή Βοήθειας Hope For Children 1466. Όπως δήλωσε: “Η ύπαρξη της Γραμμής αυτής αποκλειστικά για παιδιά και οικογένειες, ιδιαίτερα τη κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε, είναι μέγιστης σημασίας. Είναι απαραίτητο να δίνονται στα παιδιά αλλά και στις οικογένειες όλα τα μέσα για να ζητήσουν βοήθεια ή καθοδήγηση για προβλήματα που αντιμετωπίζουν”.

Η γραμμή λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο, χωρίς χρέωση σε όποιον καλεί. Οι κλήσεις που πρόκειται να δέχεται η γραμμή βοήθειας θα μεταφέρονται στο εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και νομικών, αναλόγως των αναγκών των ατόμων που καλούν. Το Hope For Children, με στόχο την εφαρμογή πολυθεματικής και εξατομικευμένης προσέγγισης, εργοδοτεί 95 άτομα πλήρους απασχόλησης, ποικίλων ειδικοτήτων με εξειδίκευση σε θέματα προστασίας παιδιού. Η Γραμμή θα παρέχει στήριξη σε παιδιά που βιώνουν κάθε είδος βίας και παραμέλησης όπως σχολικό εκφοβισμό, σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, εκφοβισμό μέσω διαδικτύου, κ.α., και σε γονείς που αναζητούν καθοδήγηση για θέματα που αφορούν στα παιδιά τους.
 
Ο Οργανισμός ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Επίτροπο Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), κο. Γιώργο Μιχαηλίδη, για την εκχώρηση του τετραψήφιου αριθμού, την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου - CYTA για τη στήριξη στη τηλεπικοινωνιακή υποδομή και τέλος τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κο Δημήτρη Συλλούρη, για τη στήριξη που προσέφερε για την επίτευξη της ανθρωπιστικής αυτής πρωτοβουλίας που αντανακλά το όραμα και την αποστολή του Hope For Children. 

Η λειτουργία της Γραμμής Βοήθεια 1466 χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το Hope For Children, γι’ αυτό καλούμε εταιρείες, φορείς και οποιονδήποτε επιθυμεί να στηρίξει τη λειτουργία της γραμμής βοήθειας, να επικοινωνήσει με τον Οργανισμό καλώντας στο 22 103234.
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor