Ενώνουν δυνάμεις Παγκυπριακή Ασφαλιστική, Hellenic Life Insurance και Παγκύπριος Σύλλογος Ψυχολόγων

Στρατηγική συνεργασία για την αναχαίτιση των ψυχολογικών επιπτώσεων της κρίσης συνομολόγησαν οι ασφαλιστικές εταιρίες του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, Παγκυπριακή και Hellenic Life, με τον Παγκύπριο Σύλλογο Ψυχολόγων. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η παροχή δωρεάν επαγγελματικής τηλε-ψυχολογικής στήριξης σε όλους όσοι έχουν επηρεαστεί από την κρίση που πυροδότησε η πανδημία και αισθάνονται την ανάγκη να μιλήσουν με επαγγελματίες ψυχολόγους.Όπως δήλωσε, ο Πρόεδρος του Πα.Συ.Ψυ, Γιώργος Μεταξάς με την πάροδο της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης και ενόψει της επαγγελματικής αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί, πολλοί συμπολίτες μας θα έρθουν αντιμέτωποι με επιπτώσεις στη ψυχική τους υγεία.
 
Σύμφωνα με τον κ. Μεταξά, σε περιόδους κατά τις οποίες συντελούνται ψυχοτραυματικά γεγονότα, απαιτείται η άμεση παροχή ψυχολογικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού για την αντιμετώπιση των δυσάρεστων συνεπειών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει παγκύπρια τηλεφωνική υπηρεσία παροχής ψυχολογικής στήριξης από επαγγελματίες ψυχολόγους μέσω τετραψήφιου αριθμού που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Η υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν, στη βάση διεθνών προτύπων και θα είναι πολύ σύντομα στη διάθεση του κοινού. Η υπηρεσία θα λειτουργεί καθημερινά σε 12ωρη βάση και σε εξάωρη βάση τα Σαββατοκύριακα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών από ψυχολόγους διαφορετικών ειδικοτήτων, με εξειδίκευση στα ζητήματα που προκύπτουν ως αντίδραση στις συνθήκες κρίσης. Τη διαχείριση του αιτήματος θα αναλαμβάνουν επαγγελματίες ψυχολόγοι, οι οποίοι μέσω τηλεφώνου θα βοηθήσουν έτσι ώστε να μπορέσει ο πελάτης (χρήστης της υπηρεσίας) να διερευνήσει και να επεξεργαστεί προσωπικές καταστάσεις, προβλήματα ή κρίσεις στο πλαίσιο μιας και μοναδικής συνεδρίας ή μίας βραχυπρόθεσμης ή και μακροπρόθεσμης θεραπευτικής σχέσης. Αυτό περιλαμβάνει τη ψυχολογική αξιολόγηση της κατάστασης και υλοποίησης ψυχολογικής παρέμβασης με επιστημονικά και εμπειρικά τεκμηριωμένες τεχνικές στην επιστήμη της ψυχολογίας

Εκ μέρους του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, o Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, κ. Γιώργος Σκλάβος, ανέδειξε ότι «βιώνουμε τις συνέπειες μίας πρωτοφανούς κατάστασης που χωρίς αμφιβολία επηρεάζει όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας και κατ’ επέκταση και τον συναισθηματικό κόσμο όλων μας. Θεωρήσαμε ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία βάζουμε ένα λιθαράκι στην αναχαίτιση των συνεπειών της πανδημίας, τουλάχιστον στο επίπεδο της ψυχολογίας. Σε περιόδους κρίσης επιβάλλεται ο κάθε Οργανισμός να συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στη στήριξη της κοινωνίας».

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor