1.100 Δενδρύλλια για τη Μέρα της Γυναίκας από τη Medochemie

Μια καινοτόμο δράση, με στόχο την προστασία και διατήρηση του φυσικού μας περιβάλλοντος, επέλεξε η εταιρεία Medochemie να γιορτάσει τη Μέρα της Γυναίκας.
 
Σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα διοργάνωσε δεντροφύτευση, την Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, στη βουνοπλαγιά κοντά στον κύριο δρόμο προς Αρμενοχώρι. Πρόκειται για μια περιοχή η οποία έζησε τον όλεθρο των καταστροφικών πυρκαγιών και που για 20 χρόνια τώρα, αναζητεί το πράσινο που της στερήσαμε.
 
Ο Δρ. Χρηστάκης Σεργίδης, Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie, υπέδειξε ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι  συνεχιζόμενες κλιματικές αλλαγές αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή για την υγεία, τον 21ο αιώνα. Αν οι ίδιοι, είπε, δεν βάλουμε φρένο στις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τότε θα συνεχίσουμε να υπονομεύουμε τα αποθέματα μας σε τρόφιμα, νερό και την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε, τονίζοντας παράλληλα ότι η φύτευση δέντρων αποτελεί ίσως το πλέον αποτελεσματικό όπλο κατά της κλιματικής αλλαγής.
 
Αναφερόμενος στη Μέρα της Γυναίκας, ο Δρ. Σεργίδης επισήμανε ότι μεγίστη είναι η προσφορά της γυναίκας στην ύπαρξη του ανθρώπου, αλλά σημαντική είναι επίσης και η συμβολή του πρασίνου, στην διατήρηση της υγιούς  ζωής του. Μάλιστα κάλεσε τις μητέρες να φυτεύσουν τουλάχιστο ένα δενδρύλλιο, για κάθε παιδί που έχουν, ώστε με αυτό τον τρόπο να συμβάλουν στην προστασία της υγείας τους, από την ατμοσφαιρική ρύπανση.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δεντροφύτευση συμμετείχαν πέραν των 250 ατόμων, ενώ περισσότερα από 1100 δενδρύλλια θα αποτελέσουν από τώρα και στο εξής τις νέες φυσικές πηγές «αποθήκευσης» διοξειδίου του άνθρακα.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor