Η Medochemie πρωτοστατεί στον αγώνα για μια πράσινη Κύπρο

Ακόμα μια καινοτόμο δράση με στόχο την προστασία και διατήρηση του φυσικού μας περιβάλλοντος αναλαμβάνει η εταιρεία Medochemie, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής της Ευθύνης.
 
Σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα διοργανώνει δεντροφύτευση, την Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020 στις 9:30 π.μ. και προσκαλεί όλους να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, για ένα καλύτερο και υγιές αύριο.
 
Η δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στη βουνοπλαγιά κοντά στον κύριο δρόμο προς Αρμενοχώρι. Πρόκειται για μια περιοχή η οποία έζησε τον όλεθρο των καταστροφικών πυρκαγιών και που για 20 χρόνια τώρα, αναζητεί το πράσινο που της στερήσαμε.
 
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι  συνεχιζόμενες κλιματικές αλλαγές αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή για την υγεία τον 21ο αιώνα. Αν οι ίδιοι δεν βάλουμε φρένο στις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα συνεχίσουμε να υπονομεύουμε τα αποθέματα μας σε τρόφιμα, νερό και την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε, δηλαδή όλα αυτά που απαιτούνται για να διατηρήσουμε την καλή μας υγεία.
 
Τα δέντρα κατά τη διάρκεια της φωτοσύνθεσης, μπορούν να «παγιδεύσουν» ένα μεγάλο ποσοστό διοξειδίου του άνθρακα. Επομένως η  φύτευση δέντρων αποτελεί ίσως το πλέον αποτελεσματικό όπλο κατά της κλιματικής αλλαγής επισημαίνει ο Δρ Χρηστάκης Σεργίδης, Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie. Παράλληλα ο Δρ. Σεργίδης προειδοποιεί ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα, καθώς τα δέντρα χρειάζονται δεκαετίες για να ωριμάσουν, να καρποφορήσουν και να αποτελέσουν τη μεγαλύτερη  φυσική πηγή «αποθήκευσης» διοξειδίου του άνθρακα.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor