Άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική προσφορά η Ελληνική Τράπεζα

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις κατανοούν ότι μέσα από την κοινωνική δράση που αναπτύσσουν, αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία, αποδεικνύοντας την ευαισθησία και την έγνοια τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, ενώ την ίδια στιγμή με αυτόν τον τρόπο ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξή τους.

Στην Ελληνική Τράπεζα, θεωρώντας ότι η ανάπτυξη της Τράπεζας περνά μέσα από την ευημερία της κυπριακής κοινωνίας, έχουν αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο μάλιστα κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευτεί στα φετινά In Business Awards στην κατηγορία ΕΚΕ. Μια βράβευση που στην Ελληνική Τράπεζα θεωρούν ιδιαίτερα τιμητική, ενώ την ίδια στιγμή την αντιλαμβάνονται και ως πρόκληση για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να επιστρέψουν την εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν στην κυπριακή κοινωνία.

Σήμερα, η Τράπεζα εφαρμόζει μία ολοκληρωμένη στρατηγική ΕΚΕ, η οποία εδράζεται σε τέσσερις άξονες: περιβάλλον, κοινωνία, άνθρωπος, αγορά. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας μετριασμού του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, έχει θεσπίσει μία Περιβαλλοντική Πολιτική με δράσεις, συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης με το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας ISO 50001.

Σε σχέση με τις χορηγήσεις δανείων, ο Όμιλος εφαρμόζει διαδικασίες για τη διαχείριση και την παρακολούθηση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών κινδύνων που απορρέουν από τη χρηματοδότηση έργων σε επιχειρήσεις. Επίσης, μέσω της χορηγίας δανείων έχει στηρίξει διάφορες επιχειρήσεις με θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο, σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά σε περιβαλλοντικές και εθελοντικές δράσεις, όπως το Let's Do It Cyprus και δεντροφυτεύσεις, ενώ συνεχίζει τη μακρόχρονη συμβολή της στον θεσμό των Οικολογικών Σχολείων, προκειμένου να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για περιβαλλοντικά θέματα.

Με στόχο την ενίσχυση της κυπριακής κοινωνίας και ειδικά της νεολαίας, η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει οικονομικά την ακαδημαϊκή προσπάθεια περισσότερων από 80 φοιτητών που έχουν ανάγκη, μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών JumpStart. Μία από τις σημαντικότερες κοινωνικές δράσεις της, μέσα από την οποία στήριξε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, υπήρξε και η εκστρατεία «Ιστορίες Δύναμης», η απήχηση της οποίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Επιπρόσθετα, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των πελατών της σε ψηφιακές υπηρεσίες και προσφέρει πρόσβαση στις υπηρεσίες της στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, μέσα από τις κινητές τραπεζικές μονάδες της.

Πέραν από την ενίσχυση της κυπριακής κοινωνίας, η Ελληνική Τράπεζα προωθεί μία σειρά από δράσεις με στόχο τη συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη του προσωπικού της. Στόχος της Τράπεζας είναι να προσφέρει στο προσωπικό της ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, με ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες και σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Στην Ελληνική Τράπεζα θεωρούν ότι είναι ευθύνη όλων των οργανισμών, ανεξαρτήτως μεγέθους, να προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στο εργατικό δυναμικό τους. Αναδεικνύοντας τη σημασία της στρατηγικής ΕΚΕ για την Τράπεζα, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Τράπεζας, Γιώργος Σκλάβος, τόνισε ότι η ανάπτυξη της Ελληνικής Τράπεζας είναι συνυφασμένη με την κοινωνική προσφορά και την ευημερία της κυπριακής κοινωνίας. Όπως είπε, «Οι εταιρείες που αδιαφορούν για τις κοινωνικές τους ευθύνες θα βρίσκουν αντιμέτωπούς τόσο τους καταναλωτές, όσο και τους επενδυτές. Μερικοί από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στο εξωτερικό έχουν μειώσει τις επενδύσεις τους σε εταιρείες που αδιαφορούν για την κοινωνική ευθύνη και δεν έχουν ξεκάθαρες πολιτικές για προστασία του περιβάλλοντος».  

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor