Από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης μέχρι την άνοδο του Trump και του Orban

Τον Δρ. Francis Fukuyama, Καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο Stanford και συγγραφέα μπεστ σέλερς, υποδέχθηκαν οι Phoenix Leaders για πρώτη φορά στην Κύπρο την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στο The Club (Λευκωσία). 

Σε μια βραδιά που ήταν αφιερωμένη στο κεντρικό θέμα του τελευταίου του βιβλίου «Ταυτότητα: Το Αίτημα για Αξιοπρέπεια και η Πολιτική της Δυσαρέσκειας», ο Δρ. Fukuyama ανέλυσε την έννοια της σύγχρονης ταυτότητας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στις πρόσφατες απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις, όπως, μεταξύ άλλων, το Brexit και την άνοδο του Trump, του Orbán και του Duterte.  

Μετά από τον χαιρετισμό του κ. Ανδρέα Χατζηκυριάκου, Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΝΩΡΑ Σύμβουλοι Επικοινωνίας, ο Δρ. Fukuyama προχώρησε σε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση για την τρέχουσα κατάσταση της Δημοκρατίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την άνοδο της διεθνούς μεσαίας τάξης και την βαθιά ριζωμένη πολιτική παράλυση που, κατά τον ίδιο, επικρατεί στο Δυτικό κόσμο. 

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι συμμετέχοντες επανήλθαν στο θέμα της Κύπρου, εξετάζοντας τη σημασία της πολιτικής ταυτότητας για τη μοντέρνα ιστορία του νησιού και των δύο κοινοτήτων της. Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο η Κύπρος μπορεί να διαμορφώσει την ιστορία της, δίνοντας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την Ιστορία της που θα μπορούσε να διευκολύνει την ενοποίηση του νησιού, ο  Δρ. Fukuyama απάντησε: 

 «Η διαμόρφωση της μνήμης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τρόπο που τα σχολεία της χώρας διδάσκουν το μάθημα της Ιστορίας. Όταν μια κοινωνία είναι μοιρασμένη στα δύο, το πρόβλημα είναι ότι η αφήγηση δεν είναι η ίδια και στις δύο πλευρές της διχοτόμησης. Με τον τρόπο αυτό το πρόβλημα γίνεται κυκλικό: έχετε μια πολωμένη κοινωνία, επομένως δεν μπορείτε να συμφωνήσετε σε μια κοινή αφήγηση της ιστορίας, συνεπώς διατηρείτε την πόλωση».

 

Στο τέλος της βραδιάς, ο Δρ. Fukuyama επεσήμανε ότι χρειαζόμαστε ηγέτες που δεν θα εκμεταλλεύονται τις διαφωνίες αλλά θα αντιλαμβάνονται τη σημασία της ενότητας για το σύνολο της κοινωνίας.
⠀⠀
Αυτή η παρουσίαση ήταν η πρώτη από μια Σειρά Συζητήσεων στο The Club, στο πλαίσιο της οποίας διεθνείς ομιλητές από διάφορους τομείς εξειδίκευσης θα επισκεφτούν στην Κύπρο. Το The Club έχει φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές όπως, μεταξύ άλλων, τον Sir John Sawers, Πρώην Επικεφαλή της Αγγλικής MI6, τον Herman van Rompuy, Πρώην Πρωθυπουργό του Βελγίου και Πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον καθηγητή Vybarr Cregan-Reid, τον Nigel Jeremy, Επικεφαλή Εκμάθησης και Ανάπτυξης στην British Airways και την Jules Chappell, τη νεότερη Βρετανίδα Πρέσβειρα. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ PHOENIX LEADERS
Η Phoenix Leaders ιδρύθηκε από τη Valentina Kislaya το 2015 και είναι μια συμβουλευτική εταιρεία εκπαίδευσης για την ανάπτυξη ηγετικών και διοικητικών ικανοτήτων. Η Phoenix Leaders είναι υπέρμαχος μιας νοοτροπίας ανάπτυξης και ενστερνίζεται την αλλαγή που σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά. Η ομάδα δοκιμάζει το ηγετικό στιλ υφιστάμενων και μελλοντικών ηγετών και αναπτύσσει τις ικανότητες και το πνευματικό σθένος που χρειάζονται για να πετύχουν στους γρήγορους ρυθμούς του σήμερα. Κέντρο της προσέγγισής τους είναι η πεποίθηση ότι για να εκπληρώσει τις απαιτήσεις που επωμίζεται ένας σύγχρονος ηγέτης, πρέπει να εξελίσσει και να ανανεώνει τις σκέψεις του συνεχώς, βγαίνοντας κάθε φορά πιο δυνατός και πιο ικανός.

ΛΕΣΧΗ ΜΕΛΩΝ
Με σεβασμό στο όραμα ενός σύγχρονου ηγέτη, η Phoenix Leaders εγκαινίασε τη λέσχη μελών στις 20 Φεβρουαρίου 2018. Η Λέσχη Μελών της Phoenix Leaders είναι ένας συναρπαστικός εργασιακός χώρος, όπου τα μέλη μπορούν να διεξάγουν τις εργασίες τους με έναν δυναμικό και ευέλικτο τρόπο. Η Λέσχη παρέχει εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης σε ομοϊδεάτες και επίδοξους επαγγελματίες, στηρίζοντας τη διαδραστική και πνευματική πλευρά της διοίκησης με τακτικές εκδηλώσεις. Βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας, σε ένα ιστορικό κτήριο, το οποίο προοριζόταν για κατεδάφιση, αλλά ανακαινίστηκε στο πλαίσιο της δέσμευσης της Phoenix Leaders για εξαιρετική ποιότητα και διαχρονική ανανέωση. Τα σεμινάρια της Phoenix Leaders επικεντρώνονται στον αντίκτυπο και τη βιωσιμότητα, δημιουργώντας μια συναίσθηση και μια ευέλικτη νοοτροπία που επιτρέπει στους πελάτες να προσαρμόζονται και να αναπτύσσονται συνεχώς.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor