To PASCAL English School Λάρνακας αποκτά τον δικό του διαστημικό σταθμό και εκτοξεύει τον δικό του δορυφόρο

Το PASCAL English School Λάρνακας, με περηφάνεια ανακοινώνει την ίδρυση και δημιουργία του Pascal Space Centre, ενός από τους πιο προηγμένους, εκπαιδευτικούς, διαστημικούς σταθμούς της Ευρώπης.

Ο τεχνολογικά άρτιος σταθμός, θα επιτρέπει σε μαθητές της Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης να βιώσουν διαστημικές αποστολές, να σχεδιάσουν και να εκτοξεύσουν τον δικό τους μικροδορυφόρο στο διάστημα, καθώς και να συνομιλήσουν ζωντανά με αστροναύτες, οι οποίοι θα βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Tο Pascal Space Centre, το οποίο λειτουργεί με μικροδορυφόρους σε συχνότητες VHF, C-Band, L-Band, S-Band και U-Band, θα ενισχύσει την πρόσβαση της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διαστημική επικοινωνία, αναδεικνύοντας, παράλληλα, το PASCAL English School Λάρνακας, ως πρωτοπόρο στο συγκεκριμένο τομέα.
 
Επιπλέον, θα επιχειρηθεί η ανάπτυξη του πρώτου κυπριακού δορυφόρου, ενώ σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του διαστημικού κέντρου, εντάσσονται στην κατηγορία STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) και είναι ειδικά σχεδιασμένες για μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 
Τα εγκαίνια του Pascal Space Centre θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 05 Φεβρουάριου στις 17:30 στις εγκαταστάσεις του PASCAL English School Λάρνακας, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της Ημέρα Γνωριμίας του PASCAL English School Λάρνακας, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 15:00, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Σταθμό και να μάθουν περισσότερα γι’αυτόν.
 
Σας περιμένουμε για μια μοναδική εμπειρία!

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor