Σεμινάριο Νοηματικής σε παιδιά δημοτικού σχολείου από το The Mall of Engomi

Δελτίο Τύπου  22/01/2020 11:00
Σεμινάριο Νοηματικής σε παιδιά δημοτικού σχολείου από το The Mall of Engomi

Σεμινάριο Νοηματικής σε παιδιά δημοτικού σχολείου από το The Mall of Engomi

Δελτίο Τύπου  22/01/2020 11:00
Το The Mall of Engomi σε συνεργασία με εκπαιδευτικό Νοηματικής πραγματοποίησαν ένα μοναδικό Σεμινάριο Νοηματικής για παιδιά δημοτικού σχολείου την περασμένη Τρίτη 21 Ιανουαρίου στο χώρο του εμπορικού κέντρου. Συγκεκριμένα, 21 μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας Γ’ – Αγίου Γεωργίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την νοηματική και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες.

RELATED ARTICLESTα παιδιά κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν την κίνηση των χεριών τους και έδωσαν έμφαση στην στάση του σώματος τους ούτως ώστε να καταφέρουν να διδαχτούν τους μήνες, τις εποχές, το δακτυλικό αλφάβητο, καθώς και τους 4 βασικούς χαιρετισμούς.

Η εισηγήτρια και εκπαιδευτικός του Σεμιναρίου Νοηματικής κα. Παναγιώτα Θεμιστοκλέους αρχικά επισήμανε στα παιδιά το δακτυλικό αλφάβητο με διαδραστικό παιχνίδι. Το κάθε παιδί είχε την ευκαιρία να δείξει στους συμμαθητές του το όνομα του με βάση το δακτυλικό αλφάβητο αλλά και με την βοήθεια της εκπαιδευτικού. Στην συνέχεια, τα παιδιά χωρίστηκαν σε 2 ομάδες και η κάθε ομάδα παρουσίασε τους βασικούς χαιρετισμούς στην άλλη ομάδα. Οι βασικοί χαιρετισμοί που έμαθαν τα παιδιά ήταν το «καλημέρα», το «καληνύχτα», το «γεια» και το «αντίο». Με το τέλος του σεμιναρίου όλα τα παιδιά έμαθαν την κάθε εποχή και τον κάθε μήνα στην κυπριακή νοηματική γλώσσα.

Ο Διευθυντής Marketing του The Mall of Engomi κος. Γιώργος Πίσσης δήλωσε: «Στόχος της παρουσίασης αυτής είναι να δείξουμε στα παιδιά την σημαντικότητα της νοηματικής γλώσσας και να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η εκμάθηση της συγκεκριμένης μεθόδου μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες πιο γρήγορα από το συνηθισμένο για πολλούς λόγους».

Η κοινωνική εξέλιξη των παιδιών και γενικότερα ανθρώπων όλων των ηλικιών, είναι ένα από τα βασικότερα μελήματα του The Mall of Engomi το οποίο συνεχίζει το κοινωνικό του έργο με την διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων που συμβάλουν στην συνεισφορά του κοινωνικού συνόλου.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας