Απολαυστικά γλυκά χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη από τη Lidl Food Academy

Το μάθημα του Σαββάτου, στις 18 Ιανουαρίου 2020, στη Lidl Food Academy ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο στα γλυκά. Μπορεί ο μεγαλύτερος πειρασμός μας να είναι συγχρόνως και υγιεινός; Ο σεφ της Ακαδημίας Κωνσταντίνος Πετεβίνος παρουσίασε έναν απλό τρόπο παρασκευής γλυκών που δημιούργησε πυροτεχνήματα στους γευστικούς μας κάλυκες, χωρίς όμως την πρόσληψη επιπρόσθετων θερμίδων.

Αρχικά, ο σεφ και οι βοηθοί του υποδέχτηκαν τους παρευρισκόμενους στο σπίτι της Lidl Κύπρου, με ένα αρωματικό νερό αποτοξίνωσης με φρούτα και μυρωδικά. Τα φυσικά συστατικά του, όπως οι φράουλες ή τα μούρα Green Grocer’s, το τζίντζερ, το lime και τα φύλλα δυόσμου προσδίδουν μια νότα δροσιάς στο ποτήρι μας, που μπορούμε άνετα να το απολαύσουμε κάθε ώρα της ημέρας και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες φόρεσαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν ένα απολαυστικό cheesecake από γιαούρτι στραγγιστό ΓΑΛΠΟ και μέλι Γλυκάνθη. Για τη βάση του γλυκού χρειάστηκαν βιολογικό μούσλι ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς (χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη) Crownfield και καρύδια ALESTO. Για τη γέμιση, ανέμειξαν σε ένα μπολ το τυρί Goldessa με το γιαούρτι, το αλεύρι, το αυγό, το μέλι και τον χυμό από λάιμ, ώστε να πετύχουν την κρεμώδη και απαλή υφή του cheesecake που «απαιτείται».

Στη συνέχεια, μια σοκολατένια και συνάμα light συνταγή ενθουσίασε τους λάτρεις της σοκολάτας. Τα red velvet cupcakes από παντζάρι με σοκολατένια επικάλυψη και μους αβοκάντο, εκτός του ότι ξεχωρίζουν για τη φίνα γεύση τους, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αυτό τα κάνει περισσότερο ακαταμάχητα.

Μια ακόμη πεντανόστιμη συνταγή χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη περίμενε τις ομάδες μαγειρικής στη Lidl Food Academy. Η πουτίγκα καρότου «carrot kheer» με υλικά όπως φρέσκο γάλα ΓΑΛΠΟ, καρότα, λίγο σαφράν Deluxe, αμύγδαλα και σταφίδες Alesto, είναι ένα επιδόρπιο που δύσκολα κάποιος μπορεί να αντισταθεί. Επιπλέον, η γαρνιτούρα από αμύγδαλα Alesto και κανέλα Kania σίγουρα το ανεβάζει ακόμα ένα επίπεδο στις προτιμήσεις μας.

Το σεμινάριο του Σαββάτου ολοκληρώθηκε με τα υγιεινά τρουφάκια από χαρουπόμελο, μούσλι crownfield, ξηρούς καρπούς Alesto, κακάο Beldbake και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Οι παρευρισκόμενοι ενθουσιάστηκαν με αυτήν τη γευστική πρόταση, καθώς τα τρουφάκια αποτελούν το τέλειο σνακ για αυτούς που αναζητούν μια γλυκιά και υγιεινή γεύση μέσα στην ημέρα τους.

Τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται στη Lidl Food Academy χαρίζουν συνεχώς σε όλο και περισσότερους συμμετέχοντες, την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο, και δημιουργικό πρωινό, γεμάτο νόστιμες και απολαυστικές συνταγές φτιαγμένες ειδικά για αυτούς, από τον σεφ της Ακαδημίας. Δηλώστε συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.lidlfoodacademy.com.cy
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor