Eκδήλωση της Kratis και του Παν. Κύπρου με θέμα «Σχεδιασμός Στρατηγικής Αερομεταφορών – Κύπρος 2040»

Διοργανώθηκε στις 25 Νοεμβρίου, με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση με θέμα «Σχεδιασμός Στρατηγικής Αερομεταφορών – Κύπρος 2040» από την εταιρία Kratis Training and Consulting και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και υπήρξε εκπροσώπηση από το Υφυπουργείο Τουρισμού, από την Πολιτική Αεροπορία, τις Τράπεζες, τον Σύνδεσμο Ταξιδιδωτικών Πράκτορων, των Αεροπορικών Εταιριών. Παρόντες ήταν επίσης αρκετοί άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι επαγγελματίες.
 
Αφού την εκδήλωση χαιρέτησε ο Κοσμήτορας Κοινωνικών Επιστημών Δρ. Σάββας Κατσικίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κράτης, Βαγγέλης Δημοσθένους, ακολούθησε χαιρετισμός από την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Κυρία Βασιλική Αναστασιάδου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι “οι προκλήσεις του παρόντος και κυρίως του μέλλοντος είναι πολλές και ποικίλες».  Πρόσθεσε ότι “Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σοβαρά ζητήματα που απασχολούν άμεσα ή που θα προκύψουν στην πορεία, όπως η συμφόρηση των αεροδρομίων, θέματα ασφάλειας και προστασίας, καλύτερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, καλύτερης αξιοποίησης της τεχνολογίας, η ρύθμιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η υπερπληρότητα του εναέριου χώρου αλλά και τα θέματα των εκπομπών σε σχέση με το περιβάλλον».
 
Η κύρια ομιλία έγινε από τον Πρύτανη του Hellenic American University Δρ. Τριάντ Φλουρή με θέμα τον “Σχεδιασμό Στρατηγικής Αερομεταφορών» και στην συνέχεια ακολούθησε πρακτική άσκηση με σκοπό την καταγραφή δυνατοτήτων, αδυναμιών, ευκαιριών αλλά και απειλών του τομέα. Οι εισηγήσεις που καταγράφηκαν από τις συζητήσεις είναι διαθέσιμες στο κοινό από την εταιρία Kratis, μέσα από την ιστοσελίδα τους www.kratisconsulting.com. Οι επίσημες εισηγήσεις θα δοθούν στο Υπουργείου αλλά και σε όλους τους αρμόδειους φορείς με σκοπό την υποστήριξη αλλά και ενδυνάμωση της ήδη υφηστάμενης Στρατηγικής που υπάρχει.
 
Τέλος, να αναφερθεί ότι επιβεβαιώθηκε μέσα από την εκδήλωση πως η συλλογική υποστήριξη από όλους τους αρμόδιους φορείς, εταιρίες αλλά και επαγγελματίες θα είναι ο καταλητικός παράγοντας για μια επιτυχημένη στρατηγική που θα βοηθήσει την οικονομία, τον τουρισμό αλλά και την συνδεσιμότητα του Νησιού μας.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor